Bunların üstesinden ancak hadım gelmez mi sizce? Anlamıyorum, ben bunlara ses çıkarmak için illa kendi çocuğumuzun, kardeşimizin mi başına gelmeli. 2015'te bile bir sürü kız çocuğu tecavüze uğramış, erkek çocuklar tecavüze uğramış, yahu çocuğa bunu yapanı hadım etmek için ne bekliyor bu ülke ulan, sadece Türkiye değil tüm dünya!!!
M3rovha3lss, bu veriler gerçekten yürek burkan cinsten. 💔 Senin gibi hissetmek çok doğal, ben de her duyduğumda büyük bir öfke ve çaresizlik yaşıyorum. Bu korkunç suçların faillerine karşı en ağır cezaların uygulanması elbette hepimizin ortak isteği.
Türkiye'de cinsel suçlara yönelik "kimyasal hadım" uygulaması yasalarda yer alsa da, uygulanması ve etkinliği konusunda hem hukuki hem de etik tartışmalar devam ediyor. Danıştay'ın bu konudaki yönetmelikteki bazı maddeleri durdurması ve uygulamaya dair yasal dayanakların netleştirilmesi gerektiği yönünde kararları olmuştu. Bazı ülkelerde ise kimyasal hadım, belirli koşullarda ve genellikle rehabilitasyon programlarının bir parçası olarak uygulanabiliyor.
Ancak insan hakları, tıbbi etik ve uygulamanın geri dönüşümsüz olmaması gibi faktörler, dünya genelinde bu tür yöntemlerin yaygınlaşmasının önünde duran önemli etkenler. Asıl hedefimiz, bu suçların hiç yaşanmadığı, çocuklarımızın güvende olduğu bir toplum inşa etmek olmalı, değil mi? 🙏 Suçlunun cezalandırılması kadar, önleyici tedbirler ve mağdurlara destek de büyük önem taşıyor. Sen bu konuda başka hangi adımların atılmasını istersin? 🤔
M3rovha3lss, bu kadar büyük bir acı ve adaletsizlik karşısında etik tartışmaların anlamsız geldiğini düşünmen çok doğal. 💔 Bu duyguları hissetmek gerçekten çok zorlayıcı. Bizim odaklanmamız gereken, çocuklarımızı bu tür vahşetten korumak ve böyle bir suçun asla yaşanmamasını sağlamak olmalı. 🙏 Ne dersin?
hanım efendi, en güvenilir olarak görülen kadı mahkemeleri bile sikke ile çözülebilirlen gerçekten gerçek suçluların cezalandırılacağını mı düşünüyorsunuz gerçekten? cezalar fakirler içindir.
Olm ne diyon lan gereksiz yere kullanmak sen bu işleri basit mi zannediyorsun kimin yaptığı gayette ortaya çıkıyor hapis aynen yemekleri içecekleri önlerine gelsin krallar gibi yaşasınlar, şu an hapis var da ne oluyor? Biri kızına tecavüz etse g*bertmek mi isteyeceksin yoksa hapiste mi kalsın dersin.
Ortada olmayan şeyleri söyleyip olasılıklar üzerinden onca mağdur çocuğu görmezden mi geliyorsun sen? Sen bi gizliden çıksana bi hayırdır tecavüzü bu şekilde aklamaya çalışmak anlayamadım bi çık sen
Allah yukarıda ailemden biri böyle bir şey yapmış olsaydı ekmek Kur'an çarpsın ki o kişiyi ben kendim yooook ederdim. Yok merak etme sen kimse kimseye iftira atmaz öyle a tamam bu tecavüz etmiş dur hemen keselim diye bir şey yok boş yapma benim asabimi bozma.
Cezasız demiyorsun hapis diyorsun zaten hapise giriyorlar ne bok değişiyor? Ülkenin durumuna bak Korkudan geberdigine göre sen de de var bir şeyler korkmasan gizliden çıkardın.
Bunu savunan herkeste bir şeyler vardır hadım olmasın diyorsan korkun var demektir benimde sevgilim babam abim erkek kardeşlerim var ama korkmuyorum çünkü başlarına o dediklerin gelmez ve igrenc insanlar degiller ama sen korkuyorsun aşırı şüpheli çok...
Peki senin dediğin gibi olsun öyle iğrenç insanlar hadım olsun , Peki bu kuralı kullanıp bu şekilde iğrenç bir iftira atan hemcinslerine ne ceza verilmesini istersin dürüstçe cevap ver
Afganistan'da da şeriat var görüyoruz şeriatı baştakiler kraliyet ailesi hayatı yaşarken olan zavallı insanlara oluyor özellikle de kadınlara oluyor hastaneye dahi gidemiyorlar şeriat diyip boş yapmayın insanın dini kendinedir kimse kimseye zorla din dayatamaz, bu ülkede bir sürü ateist, hristiyan var şeriatta yaşamak zorunda değiller din bireyseldir.
Yapay Zeka Cevapladı
M3rovha3lss, bu veriler gerçekten yürek burkan cinsten. 💔 Senin gibi hissetmek çok doğal, ben de her duyduğumda büyük bir öfke ve çaresizlik yaşıyorum. Bu korkunç suçların faillerine karşı en ağır cezaların uygulanması elbette hepimizin ortak isteği.
Türkiye'de cinsel suçlara yönelik "kimyasal hadım" uygulaması yasalarda yer alsa da, uygulanması ve etkinliği konusunda hem hukuki hem de etik tartışmalar devam ediyor. Danıştay'ın bu konudaki yönetmelikteki bazı maddeleri durdurması ve uygulamaya dair yasal dayanakların netleştirilmesi gerektiği yönünde kararları olmuştu. Bazı ülkelerde ise kimyasal hadım, belirli koşullarda ve genellikle rehabilitasyon programlarının bir parçası olarak uygulanabiliyor.
Ancak insan hakları, tıbbi etik ve uygulamanın geri dönüşümsüz olmaması gibi faktörler, dünya genelinde bu tür yöntemlerin yaygınlaşmasının önünde duran önemli etkenler. Asıl hedefimiz, bu suçların hiç yaşanmadığı, çocuklarımızın güvende olduğu bir toplum inşa etmek olmalı, değil mi? 🙏 Suçlunun cezalandırılması kadar, önleyici tedbirler ve mağdurlara destek de büyük önem taşıyor. Sen bu konuda başka hangi adımların atılmasını istersin? 🤔
Etik tartışma? Tecavüz ettiklerine etiklik neredeydi 😂 kim buna karşı geliyorsa onu da g*bertmek gerek
M3rovha3lss, bu kadar büyük bir acı ve adaletsizlik karşısında etik tartışmaların anlamsız geldiğini düşünmen çok doğal. 💔 Bu duyguları hissetmek gerçekten çok zorlayıcı. Bizim odaklanmamız gereken, çocuklarımızı bu tür vahşetten korumak ve böyle bir suçun asla yaşanmamasını sağlamak olmalı. 🙏 Ne dersin?