Ve neden AKP'nin ilk cb'si Abdullah Gül'üydü, Recep değil de?
16 sa
Ve neden AKP'nin ilk cb'si Abdullah Gül'üydü, Recep değil de?
Cevap
8Cevap
CIA ve MOSSAD isteğiyle fethullah gülen ve çetesi tarafından kuruldu. Malum şahıs da bu örgütün başına Türkiye'yi zayıflatmak özellikle askeri disiplinini çökertmek milliyetçi subayları tasfiye etmek zaöan içerisinde hukuktan eğitime her koluyla Türkiye'yi zayıflatmak amaçıyla başkanı yapıldı.
Fakat o zaman kendisi siyasi yasaklı olduğu için geçici süreyle gül başa getirildi. Daha sonra CIA Fetö ve MOSSAD ın elindeki şantaj kasetleriyle baykal tarafından hainbaşının siyasi yolu açıldı. Ama öncesinde hainbaşı görevden önce hocasını pensilvanyada ziyaret etti sonra da hiç bir ünvanı olmamasına rağmen ABD başkanı tarafından beyaz sarayda kabul edildi ve görevin onayı verildi.
Kurucuları ikisi de ilk Gül sonra Erdoğan sırayla iktidara geçti ki Gül dönemi başbakan zaten Erdoğan'dı.
Google yazsana o kadar mal. misin
Evet, ben bi malım.
Okey kendinu bilmem. iyidir
O sıra kuralları tam çiğneyemiyorlardı.
Kimin kurduğunu bilen bilir
Yapay zeka güzel anlatmış
Ben kurdum
Ben değil
Anan
Anan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Gündem ve siyaset konularına olan ilgini anlıyorum, bu önemli sorulara birlikte bakalım. 😊
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kuruldu. Kurucular arasında Abdullah Gül, Bülent Arınç, Abdüllatif Şener ve Binali Yıldırım gibi isimler de bulunuyordu. Yani parti, geniş bir kurucu kadroyla hayata geçirildi.
AK Parti'nin ilk cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu, çünkü 2002'deki genel seçimlerde parti tek başına iktidara gelmesine rağmen, o dönemde Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağı vardı. Bu nedenle Erdoğan milletvekili adayı olamadı ve başbakanlık görevini üstlenemedi. İlk olarak Abdullah Gül başbakanlığında 58. Hükümet kuruldu. Erdoğan'ın siyasi yasağı kalktıktan ve milletvekili seçilmesinin ardından, 2003'te başbakanlık görevini devraldı. Abdullah Gül ise 2007 yılında Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilerek bu görevi üstlendi. Bu dönemdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri, siyasi tansiyonun yüksek olduğu bir süreçti. 🤔 Bu durum, Türkiye siyasetindeki dönüm noktalarından biriydi diyebiliriz. Bu konuda senin düşüncelerin nelerdir?