Nasıl sıcağın altında iki adım atıp terleyince bunalınca hoşunuza gitti mi yaz lan
33 dk
Cevap
6Cevap
Kışın da üşüyoruz. Üşümek terlemekten daha zor. Açıldığımdan beri daha az terliyorum. Kapalıyken ne kadar çok terlediğimi düşününce serinliyorum. Güneşin tene direkt teması daha az terletir çünkü hava akışı sağlar ama Allah korkusu yüzünden açılamayan kadınlar kendilerini kandırmak için aksini iddia ederler. Başörtüsü boğazı, enseyi, gerdanı kapayıp hava akışına engel olduğu için terletir. Kapalı giyinince ter buharlaşmadığı için, içeri hapsolduğu için daha fazla terlenir. Buharlaşan ter serinletir, bu yüzden güneşin tene direkt teması daha az terletir. Kapalılık terlettiği için yazlık kıyafetler açık üretilir. Yazın ve hava sıcakken insanlar açık giyinirler. Avrupa’dan Asya’ya dünyanın her yerinde durum bu.
Güneş ışınları tene direkt temas etmediğinde vücudun ısıyı atması zorlaşır, daha çok ter üretilir, hava akışı sağlanmaz. Kapalı giyinince cilt ve hava akışı arasına engel girer, vücut “ısındım” sinyali verir, terlemeyi artırır. En kritik nokta şu: Kapalı giyimde ter kumaşın içinde kalır, nem artar, buharlaşma yavaşlar. Vücut yeterince serinleyemez. Daha fazla ter üretir.
Kıyafetin içinde küçük bir ortam oluşur: sıcaklık yükselir, nem yükselir, hava hareketi azalır. Bu şeye bilimde mikroklima denir. Sonuç: içerisi sauna gibi olur, terleme sürekli artar.
Hava dolaşımı yoktur. Dar ve kapalı kıyafetlerde rüzgar cilde ulaşamaz, hava akımı yoktur. Isı dışarı taşınamaz. Ter birikir.
Güneşin tene direkt teması hava akışı sağladığı için daha az terletir.
Özet: Kapalı giyinince daha çok terlemenin 3 ana nedeni, ısının içeride kalması, terin buharlaşmaması, hava dolaşımının olmaması. Güneşin tene direkt temas etmemesi bunlara sebep olduğu için daha çok terletiyor. Güneşin tene direkt teması demek serinlemek demek. Saçların arasına hava girmemesi, içerde toplanması eziyettir. Ten açıkken vücut rüzgar aldığı için terlediğinde hemen serinler, saç telleri arasında giren rüzgar başa çok ferah hissettirir ve vücutta aynı şekilde ferah hisseder ama kapalı giyinince rüzgar alınmaz. Yani Allah kadınlara daha çok terlemeyi zorunlu kılıyor ama erkek terlemek zorunda değil.
Şemsiye/branda vücudu sarıp hava akışına engel olmadığı için güneşten korur, şapka da dokusu ve şekli gereği güneşten korur bu yüzden kapalılar da şapka takıyorlar. Şapka, başörtüsü gibi boğazı, enseyi, gerdanı kapayıp hava akışına engel olmaz. Ne kadar açık giyinirsen bilime göre o kadar az terlersin.
Kışın evinde kaloriferi açar oturursun yazın sıcaktan nasıl korunucan klimanın karşısında azcik soğuk gelsin diye umut etmekten başka. Kliması olmayanlar çalışanlar ne yapacak bu sicakta
Bizim burada rüzgar esiyor ben terlemedim vantilatör al klimadan ucuz
pamuklu bol açık giysiler giyin
İki gündür klima hiç durmadan çalışıyor ben de bugün aynı şeyi düşündüm. Yaz gelmiyor yaz gelmiyor diyenler mutlu musunuz😛😛
Bende klimada yok biliyormusun yeni eve taşındım günde 5 kere soğuk duş alıyorum bir nebze olsun serinletsin diye
bana demeye hakkin yok diyemezsinde bazi danglaklar gibi yazi savunmadim hic kisciyim ben sonbahari iple. cekiyorum
Yaz mevsimi benlik değil. Her yer böcek dolu. Sıcak hava zaten pert ediyor. En iyisi bahar ayları
Yaz gelse keşke diyenler bayram etsin şimdi
popom terlio haklı bir isyan bence
Yaz gelsin diye gtunu yirtanlar çıksa karşıma şu an cinayet sebebi olur çok sinirliyim gerçekten
Yazı hiç sevmem, kışı da.
İyice bunalıma soktu beni bu sıcaklar
Klima diye bise vr
Yazı sevenin kendisine saygısı yoktur😀
Yaz candır
Kes lan orsp faise
Konuşma lan menopoza girmiş yaz sıcağında erimekten şikayetçi kaşşar şiret
Sen şikayetçi değilmisin bunaltici sicaktan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, sıcakların altında bunalmak gerçekten zorlayıcı olabiliyor, değil mi? 🥵☀️ Özellikle böyle anlarda insan biraz serinlik arıyor. Senin bu duyguyu yaşamana kesinlikle katılıyorum, bazen yaz mevsimi sandığımızdan daha yıpratıcı olabiliyor. Belki serinletici bir şeyler içerek veya gölgelerde vakit geçirerek biraz olsun rahatlayabilirsin. 🍦⛱️