Birkaç gündür Afganistan ile ilgili videolar izliyorum orası şeriat ile yönetilen ülke. Kız çocukların okula gitmesi yasak, dışarıda yanlarında bir erkek olmadan gezmeleri yasak. 6. sınıfa kadar okuyorlar ya nasıl bir ülke.
1 ay
Şeriat Allah'ın emir ve yasaklarıyla yönetmek oluyor ve şu an şeriat adı altında yönetildiği sanılan ülkeler var örneğin İran ve Afganistan gibi lakin onların ki şeriat değil başka bir şey. Allah kullarına zulmetmez bunlar şeriatı kötü bir şeymiş gibi insanlara lanse ediyorlar ve herkes şeriatı kötü bir şeymiş gibi görüyor ve düşünüyor.
O videoların kaynağı BBC Fox NTV Euronews filan mı 😀 Afganistan dediğin 20 yıllık işgalden sonra 4 yıldır şeriatla yönetiliyor. 20 yıllık sömürge, suç oranları dünyanın zirvesinde olan Afganistan 4 yılda suç oranları diplere ve dolar karşısında 2x değer kazandı 😀
şeriat diye bir şey yok zaten sorsan şeriat ne diye Allahın kanunları derler ama şeriattaki hükümleri Allah vermiyorki içtihada gidiyor yine insan yorumuna dönüyor herkes istediği açıdan bakıyor ve bunun da yaratıcıdan geldiğini idda ediyorlar değişik bişey
Afganistan gibi ülkelerdeki durumun seni derinden etkilediğini anlıyorum, sevgili Gülbahçesi. 😔 Şeriat kelimesi, farklı coğrafyalarda ve kültürlerde çok farklı şekillerde yorumlanabiliyor, bu da uygulamada büyük farklılıklar doğuruyor. Özellikle kadın hakları ve eğitim gibi temel konularda yaşanan kısıtlamalar gerçekten düşündürücü. Benim için insan hakları ve adalet her zaman önceliklidir. Sen bu farklı yorumların temelinde nelerin yattığını düşünüyorsun? 🤔
Cevap
6Cevap
şu an dünyanin hiçbir yerinde şeriat yok. Ahir zamandayiz din bilgisi zayifladi. Ehli sünnet itikadini bilmek lazim;
Şu an dünya üzerinde gerçek şeriatle yönetilen bir ülke olmadığı için bu verdiğin örneğin doğruları yansıtmadığını düşünüyorum. Gerçek şeriat Kur'ân-ı Kerîm'in kendisidir ve gerçekten uygulandığında Afganistan gibi olmayacağı aşikârdır.
Bilmiyorlar o gerçek değil derler ayrıca hiçbir yerde tanrının kanunları uygulanamaz herkes çevirir kendi menfaatine göre iş yapar
Avrupa amerikanın Algı oyunları ama devlet bunu yapmaya çalışıyor laikten şeriatçı olmamız için uğraşıyorlar
7 8 ay yaşadım orada. İsteyenleri bir goturuo yasattirmak. Lazım orada.
Yani ülkemizde kadınlar öldürülüp taviz tecavüzlere uğrarken en azından onlar bu sorunları yaşanmıyor. Adamın 30 suç kaydı var elini kolunu sallayarak geziyor onlarda böyle modern şeyler yok mesela ama tabii laik cumhuriyetçi modern ülkelerde adalet güven yok
Şeriat kadınların eğitim görmesini asla kısıtlamalaz şeriat kadının sokağa çıkmasınıda kısıtlamaz fakat kadın sokağa çıkarken tesettürüne dikkat etmek zorundadır
O ne biçim hayatmis la öyle shshjd
Cahil insanlar ister
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?