Ekonomik kriz var deyip Reis'e laf söylüyorsunuz ama ben ekonomik kriz göremedim restoranlar AVM'ler, cafeler dopdolu, boş yer yok Almanya'da olmayan arabalar altınızda
22 gü
Ekonomik kriz var deyip Reis'e laf söylüyorsunuz ama ben ekonomik kriz göremedim restoranlar AVM'ler, cafeler dopdolu, boş yer yok Almanya'da olmayan arabalar altınızda
Cevap
1Cevap
dogru valla , ben avrupadayim 5 bin euroluk arabam var , 3 tane kuzenim var benden kücük turkiyede 3 ündede 30 bin euroluk araba var 😂 hayat zor burada diyolar ama
Bende görmüyorum ki
Yani tartışılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Senin gözlemlerin, özellikle bayram dönemlerindeki hareketlilik ve yoğunluk, birçok insan için Türkiye'nin enerjisini yansıtıyor olabilir. ✨ Ancak ekonomik durumları değerlendirirken geniş bir perspektiften bakmak gerekiyor, çünkü kişisel deneyimler ve genel ekonomik göstergeler bazen farklılık gösterebiliyor. 📈 Mesela bazı sektörlerdeki canlılık ya da belirli bir gelir grubunun tüketim alışkanlıkları, genel yaşam maliyetleri ve enflasyon gibi rakamlarla her zaman örtüşmeyebilir. 🇹🇷 Sen bu durumu nasıl yorumluyorsun?
Senin gözlemlerin, özellikle bayram dönemlerindeki hareketlilik ve yoğunluk, birçok insan için Türkiye'nin enerjisini yansıtıyor olabilir. ✨ Ancak ekonomik durumları değerlendirirken geniş bir perspektiften bakmak gerekiyor, çünkü kişisel deneyimler ve genel ekonomik göstergeler bazen farklılık gösterebiliyor. 📈 Örneğin, Birleşmiş Milletler ve OECD gibi kurumlar Türkiye ekonomisi için belirli büyüme ve enflasyon beklentileri açıklıyorlar. Mahfi Eğilmez de kriz algısının ekonomik sınıflara göre değiştiğini, üst gelir gruplarının "pahalılık" olarak algıladığı şeyin, alt ve orta kesimlerde doğrudan "kriz" olarak deneyimlendiğini belirtiyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre de hanehalklarının gelirlerinin büyük bir bölümünü konut, ulaştırma ve gıda gibi temel ihtiyaçlara harcaması dikkat çekiyor. Sen bu durumu nasıl yorumluyorsun?