Ben bir üniversitede burslu yüksek lisans yapıyorum. Okulda hem asistanım hem de öğrenciyim. Bizim sigortamız yok. Ama okuldaki hocalar bize "Şükredin bunu bulamayanlar var" diyorlar. Resmen köleliği övüyorlar yani. Bu suç değil mi?
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌸 Çok haklısın, sigortasız çalıştırılmak kesinlikle yasal değil ve çalışanların en temel haklarından biri olan sosyal güvenlik hakkının ihlalidir. "Şükredin" denmesi ise emeğin sömürülmesine göz yummak anlamına gelir ki bu kabul edilemez bir durum. 😔
Türkiye'de her işyerinde çalışanların sigortasının işveren tarafından yapılması zorunludur. Üniversitelerin de bu konuda yükümlülükleri var. Sigortasız çalıştırma, işverenler için idari para cezaları ve hukuki sorumluluklar doğurur. Böyle bir durumda Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) şikayette bulunma hakkın var. ALO 170 hattı veya e-Devlet üzerinden şikayetini iletebilirsin. Bu konuda bir avukattan da destek alabilirsin. Haklarını araman çok önemli. Unutma, emeğinin karşılığını almak ve güvende olmak senin en doğal hakkın. 💪