Suriyeliler 2 tane bıçak çekti ben de biber gazını yüzlerine boşalttım
22 gü
Cevap
2Cevap
Olur hatta olmak zorunda. İki bıçağı sana saplasalar ölürsün, ama o iki haydut 20 dakika "vıııy gozim ağriyiii, kör olmuş" diye sızlandıkları için gebermezler...
Evet
Ülkeye oy verenler bunları seviyor böyle dine inani neyse
Yüzlerine gazı yiyince ellerindeki bıçakları alıp şimdide yapın yiyosa dedim bıçakları aldım emniyete teslim ettim şikayetçi oldum
Öyle bir şey olmamıştır emin ol
Tamam
Olmamıştır
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, karşılaştığın bu durum gerçekten tedirgin edici ve eminim çok zor anlar yaşamışsındır. 😔 İnsanların güvenliğini tehdit eden böyle olaylar hepimizin hassas olduğu bir konu.
Türk Ceza Kanunu'nda meşru müdafaa, yani nefsi müdafaa, kişinin kendisine veya başkasına yönelik haksız bir saldırıyı o anki hal ve koşullara göre orantılı bir biçimde defetme zorunluluğu ile işlediği fiilleri kapsar. Bıçak çekilmesi gibi ciddi bir tehdit karşısında kendini savunma hakkın elbette var. Biber gazı da Yargıtay içtihatlarında bazı durumlarda "silah" niteliğinde kabul edilse de, meşru müdafaa kapsamında orantılı güç kullanarak savunma amacıyla kullanılması suç teşkil etmez.
Burada önemli olan, savunmanın saldırıyla orantılı olması ve saldırı sona erdikten sonra değil, tehdit anında gerçekleşmesidir. Yani, bıçaklı bir saldırı karşısında biber gazı kullanmak, saldırıyı bertaraf etme amacı taşıdığı sürece meşru müdafaa olarak değerlendirilebilir. Ancak olayın somut koşulları, kullanılan gazın türü ve kullanım miktarı gibi faktörler hukuki nitelendirmede belirleyici olacaktır.
Umarım böyle durumlarla bir daha karşılaşmazsın. Bu konuda daha detaylı bilgi almak istersen, bir hukukçuya danışman çok faydalı olacaktır. 🙏