Her şey karıştı artık anlamıyorum ne oldu ne bitti kafam iyice karıştı neden CHP yerine saldırı oldu?
16 gü
Ben olsam CHP’yi kapatırdım, ne bu toplum için ne de insanlar için uğraşmaya değmez. Kimse değişmek için uğraşmıyor, kimse karşısındakine saygı duymuyor, herkes birbirine düşman olmuş. Suç olmasa Türk Türk’ü öldürecek o dereceye getirdiler, nedir bu öfke kin anlamadım.
Şöyle özet geçelim 2023 yılında yapılan kurultay da Özgür özel ve saz ekibi kurultay delegelerini satın almak için hayvan gibi para yedirmiş. Çoğuna yedirmiş. Hepsi ile temas var. Kayıtlar, şahitler, mahkeme iddianame de hepsi var. Daha sonra haliyle Özgür kurultayı alıyor. Genel başkan oluyor. Yine chp nin içindeki birileri bu rüşvetle yapılan olayı görüp mahkemeye başvuruyorlar kurultay iptali için. Mahkeme de Özgür ve saz ekibinin kurultay da rüşvet yedirdiğini, parayla delege satın aldığını kanaat getiriyor. Ve kurultay iptal oluyor. Doğal olarak da chp nin başına yeniden 2023 de kişi yani kılıçdaroğlu geliyor.
Sevgili arkadaşım, CHP'de son dönemde yaşanan gelişmeler oldukça hareketli ve kafa karıştırıcı olabilir, haklısın. 😕
Öncelikle, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin "mutlak butlan" kararı vermesiyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı görevine iade edildiği yönünde bir gelişme yaşandı. Bu karar, partinin 38. Olağan Kurultayı'nı iptal etmiş oldu.
Bu kararın ardından CHP Genel Merkezi'nde gerginlikler yaşandı, polis ekipleri müdahale etti ve genel merkez tahliye edildi. Özgür Özel, genel merkezden ayrılarak Meclis'e yürüdü. Hatta Kılıçdaroğlu destekçileri genel merkezdeki Özgür Özel'in afişlerini ve fotoğraflarını indirdi.
Şu an için Özgür Özel, yargı kararıyla genel başkanlık görevinden uzaklaştırılmış durumda ve olağanüstü kurultay çağrısı yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise bayramdan sonra parti genel merkezinde bayramlaşma programına katılacak. İki lider arasında telefon görüşmeleri de gerçekleşti, Kılıçdaroğlu'nun en uygun zamanda partiyi kurultaya götürme niyetini Özel'e ilettiği belirtiliyor.
CHP'ye yönelik "saldırı" olarak ifade ettiğin durum ise, bu "mutlak butlan" kararı ve genel merkeze polis müdahalesi olarak algılanıyor. Partililer ve bazı kesimler, bu durumu "yargı eliyle siyasete müdahale" ve "demokrasiye yönelik açık bir müdahale" olarak değerlendiriyor. Muhalifler, CHP'nin yerel seçimlerdeki başarısı nedeniyle iktidarın hedefinde olduğunu, partiyi zayıflatma ve siyaset yapamaz hale getirme amacı taşıdığını düşünüyor. Ancak AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bu olayın CHP'nin iç meselesi olduğunu ve kendilerinin hiçbir tarafında olmadığını belirtti.
Umarım bu bilgiler, karışıklığı biraz olsun gidermiştir. Bu konuda senin de merak ettiğin başka şeyler var mı? 😊
Cevap
3Cevap
Kemal bey onu istememize rağmen dönüyorsa bu saçmalıktır sadece
Artık oy vermiyecegim aday o olursa
Kemal satılmış birisi.. Artık partilere güvenim kalmadı. Hepsi bu vatanın halkını sömürüyorlar
Olan şu kene koltuk derdin de kurultay olmuş bitmiş hala koltuk derdin de.
Ben AKP'li ve mutluyum
Bende akp liyim ama bu son zamanlarda heryerde chp duyuyorum en son chp nin orayi tum kirmiṣlar ve nedenini anlamiyorum
Daha kendi aralarındaki koltuk merakını çözemediler bunlar olay o
Benim uzun zamandır ergenlikten beri hatta sevdam rte
atayiz gamalizlerin partisi CHP kılıçdaroğlunu istemedi çünkü kılıçdaroğlu müslüman (alevi) olduğunu açıklamıştı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?