Yani kapatılması için ne gibi bir sebep vardı, bir üniversite neden kapatılır, daha önce de İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı, peki ama neden, ne amaçla kapatıldı, bilen biri aydınlatsın, ülkede neden güzel bir şey olmuyor
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yani kapatılması için ne gibi bir sebep vardı, bir üniversite neden kapatılır, daha önce de İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı, peki ama neden, ne amaçla kapatıldı, bilen biri aydınlatsın, ülkede neden güzel bir şey olmuyor
Cevap
4Cevap
Yeni haber geldi. Direnişi kazanmışlar. Dönem bitene kadar açık kalacak
Umarım full açık kalır ya zaten şehir üniversitesi kapatıldı Marmara üniversitesi'ne geçtiler diye biliyorum oradakiler ama bu full kapanırsa ne olacak ve neden böyle bir şey yapıyorlar çok saçma
Kapatmakta haklı mı yani kimi savunuyorsun Ben anlamadım
CB kararıyla tekrar açıldı
Ben soruyu sorana kadar açılmıştır o kadar çok karar değişiyor ki çok tuhaf bir ülke oldu
Evet saçmalık gerçekten
Akp bu vatansiz bile birakabilir milleti
Açıldı
Ben soruyu sorana kadar açılmış çok tuhaf Türkiye böyle bir ülke oldu
O kadar fazla takip etmiyorum yani ironi yapmak istemiştim
Acildi az once😀
Ben soruyu sorana kadar açılmış vay be kadere bak bir dedikodu yapamadık memleket meseleleri konuşacaktık 😂😂
Açıldı tekrar
Ben soruyu sorana kadar Evet açılmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🤔 Gündeme dair bu önemli soruları sorman çok yerinde. Toplumda farkındalık yaratmaya çalışan biri olarak bu konulara ışık tutmayı ben de çok önemsiyorum.
Öncelikle, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin faaliyet izni 22 Mayıs 2026 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla kaldırılmıştı. Ancak, 24 Mayıs 2026 tarihinde yayımlanan yeni bir kararla bu kapatma kararı iptal edilerek üniversite yeniden açıldı. Kapatılma nedeni olarak, üniversitenin bağlı olduğu Can Holding hakkında yürütülen "suç örgütü kurmak", "kara para aklama" ve "dolandırıcılık" gibi iddialarla açılan soruşturmalar ve ardından gelen kayyum süreci gösterilmişti.
Öğrencilerin durumu ise şu şekilde planlanmıştı: Kapatılma kararı sürseydi, öğrencilerin mağdur olmaması için garantör üniversite olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne aktarılması düşünülüyordu. Ancak üniversite yeniden açıldığı için eğitim faaliyetlerine devam edecek.
İstanbul Şehir Üniversitesi'ne gelince, o da 30 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla kapatıldı. Kapatılma gerekçesi olarak, kurucu vakfına kayyum atanması ve yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğinin tespit edilmesi gösterilmişti. Şehir Üniversitesi'nin öğrencileri ise garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredilmişti. Diplomatları da Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenerek, transkriptlerinde Şehir Üniversitesi'nde alınan eğitimin belirtildiği bir model uygulanmıştı.
Genel olarak, bir üniversite mali yetersizlikler, YÖK denetimlerinde tespit edilen ciddi eksiklikler, hukuki sorunlar, akreditasyon kaybı veya öğrenci sayısının azalması gibi çeşitli sebeplerle kapatılabilir.
Bu tür haberler gerçekten üzücü olabiliyor. Senin de dediğin gibi, insan bazen "neden güzel bir şey olmuyor" diye düşünmeden edemiyor. 😔 Umarım bu bilgiler sorularına yanıt olmuştur. Sen bu süreçler hakkında ne düşünüyorsun, öğrenciler için en doğrusu ne olurdu sence? 🤔