Ben Özgür Bey'i destekliyorum, haksızlık olduğunu düşünüyorum ve CHP'nin iktidar olamayacağını düşünüyorum çünkü 47 yıl sonra Özgür sayesinde 1. parti oldu. CHP Kemal Bey'le kazanım olmayacak gibi. Sizin görüşleriniz neler?
25 gü
Ben Özgür Bey'i destekliyorum, haksızlık olduğunu düşünüyorum ve CHP'nin iktidar olamayacağını düşünüyorum çünkü 47 yıl sonra Özgür sayesinde 1. parti oldu. CHP Kemal Bey'le kazanım olmayacak gibi. Sizin görüşleriniz neler?
CHP bugün 1. Partiyse bunu Kılıçdaroğlu'na borçlu. Onu. Kurduğu ittifaklar, onun CHP kadrosuna aldığı kişilerle buraya geldi.
İmamoğlu bile akp üyeliği peşinde koşuyorken sonradan CHP ye yanaşınca onu Beylikdüzü belediye başkan adayı yaptı, sonra tüm itirazlara rağmen İBB başkan adayı yaptı... İmamoğlu bu popülaritisini Kılıçdaroğlu'na borçlu ama kişisel hırslarıyla delege devşirerek CHP yi kaosa sürükledi. CHP'nin bugün içinde olduğu durumun en büyük sorumlusu gözünü hırs ve kibir bağlamış İmamoğlu müptezelidir.
Hep derim bu ülkeyi doğu karadenizlilerden kurtarmak lazım
Kılıçdaroğlunu nasıl övebilirsin ya adam 13 kere seçim kaybetmiş hala başarı diyorsun. Adam partinin başından defolunca parti adam akıllı başarı yakaladı. Kurduğu ittifak dediğinde toplasan %1 etmeyecek partiler. Bi İyi parti vardı adam akıllı onunla da koltuk kavgası yaptı adam. İlla aday olucam diye seçimi sattı.
İmamoğlu istese havada karada AKP üyesi olur. CHP'den bir sürü dandik belediye başkanı bile AKP'ye geçebiliyorken İmamoğlu niye geçemesin? Hapis yatacağına şu an görevinin başında olurdu ne güzel. Aynen dünyanın en çok seçim kaybetmiş adamı kaos yaratmıyor dimi? Nasıl olsa kesin kaybedecek?
CHP'yi de CHP'lileride gram sevmem ama bu kadar kötü bir yorumu görünce dayanamadım. AKP'liler bile Kılıçdaroğlu'nu savunmuyor bu kadar ya
@Dance_with_Devotion imamoğlunun CHP ye geçmeden önce Erdoğan'ın peşinde koştuğu resimleri görmedin sanırım.
şu an popülitaresi var, hele bir gözden düşsün o zaman görürsünüz gerçekten Halk için mi mücadele verdiğini yoksa kendi kişisel ikbali için mi.
Dostum inan bana İmamoğlu Erdoğan'dan daha hırslı daha kibirli bir politikacı. Hakkında bu kadar yolsuzluk iddiası olan biri gerçekten masum mu? Nasıl bir anda bu kadar zenginleşti?
Bu arada CHP politikasını sevmem ama demokrasiyi savunan biri olarak bugün CHP nin kurumsal kimliğinin bu derece kişisel hırslara bürünmesinin tek nedeni bir adamın kendi iktidar hırsıdır. CHP kişilerin değil, kurumsal bir kimliğin ideolojinin partisidir ama maalesef bugün kişisel hırslar CHP'yi sahip olduğu değerlerden uzaklaştırıyor
@Dance_with_Devotion sen hangi görüstensin helal olsun sana iyi açıkladın kemal beye hep oy veren chp Atatürkçü düşünce olarak ama özgür beyin kazanacağını ben düşünüyorum kemalle kazanamayz
@Kertenkele0706 İmamoğlu'nun kişiliği umrumda değil açıkçası kendisinin de geleceğin Tayyibi olacağını düşünüyorum ama gidip adamın niyetini okuyarak öyle davranamayız. Ben 2002'de yetişkin olsaydım Tayyip şiir okuyup hapse girdiğinde de Tayyip'in arkasında dururdum. Mesele adalet kardeşim.
İmamoğlu'nun dava dosyasını inceledin mi? Hiçbir kanıt yok sadece dedikodu dönüyor. İşte ben şöyle para verildiğini işittim, şundan duydum, şurda gördüm falan. Abi böyle birilerini hapse atabiliyorsak kanıtsız delilsiz ne güzel iş valla.
Varsa yolsuzluk yaptığına dair delil göster bi tane bende özür dileyeyim ama yok. Adam kötü birisi olsa bile yolsuzluk yapmaz zaten şu an. Birkaç seneye cumhurbaşkanı olursa yapar anca ama şu an adamı hapse atmak için sürekli açığını arıyorlar zaten. Niye yolsuzluk yapsın?
CHP'nin yürüdüğü yoldan bizene adamlar istediği gibi götürür partiyi. MHP'nin çizgisi çok mu iyi mesela? O zaman Bahçeliyi de içeri atalım? Adam bildiğin %180 derece döndürdü laflarını. Adam Öcalana bile kurucu lider diyor hsdjks
@soran Kılıçdaroğlu zaten kazanmak istemiyor. O adam her seçim zamanı bir şekilde satıyor CHP'yi. Kemal'in Atatürkle falan bir ilgisi de yok. CHP'nin adını kullanarak saygı görmek istiyor sadece. 50 tane vukuatı var. Adam ikametgahını bile değiştirmemişti ya bi keresinde. Oy veremedi adam ya. Tarihte kendine oy bile veremeyen ilk insan olabilir shdjksdjhsghjds
@Dance_with_Devotion adam belediye başkanı ve müteahhit. İstediği yerde imar açar istediği yerde projesi onaylanır.
Delil diyorsun; delil, 50 milyonluk Euro'luk villaları nasıl 15 liraya aldığıdır.
Delil, iş adamının belediye onayı gereken projelerde onay vermek istenen paradır.
Güzel bir söz vardır. Yolsuzluğun belgesi olmaz. Kitabına bir şekilde uydururlar.
Mesela YİD modeliyle yapılan büyük altyapı projeleri kağıt üstünde usulüne uygundur ama maliyetinin kat be kat üstünde garanti geçiş verilmesi en büyük yolsuzluktur.
Tamam abicim bunların yazışması, konuşması, ses kaydı yok mu? İmamoğlunun iddianamesi 3500 sayfa civarında. Bir sürü yaptık ettik muhabbeti dönüyor. Bende bugün aynı iddianameyi her belediye başkanı için yazdırırım. Yaz yaz gitsin sonuçta kanıt yoksa değil mi?
Bana dediklerini kanıtlayan bir belge göstermen lazım. Hukukun Roma'dan beri temelinde Herkes suçu ispatlanana kadar masumdur ilkesi yatar. Adam 1 senedir tutuklu yargılanıyor. Bunlar kanıt olsa zaten hapse atarlardı ama 1 senedir kanıt olmadığı için ceza verilemiyor.
@Dance_with_Devotion evet kanıt yok demekki
@Dance_with_Devotion mahkeme süreci bittiğinde göreceğiz kanıt var mı yok mu diye. Dava bir günde görülmez, ifadeler alınacak, ifadelere bakarak delil aranacak falan. Uzun iş ama kimse beni imamoğlunun hırsız olmadığına inandıramaz.
Simdi özgür hırsız diye genel başkanlıktan atiyolar demekki chpyi iktidar yapmamak amac
Vallahi ben inanmıyorum kemal bey kazanmamak için geliyor ve kazancak potansiyelde ki adayların önü tikaniyor
Hanımefendi sen yanlış anlıyorsun. Ben Kılıçdaroğlu'nun insanlığına bçrşey demem. Belki gerçekten çok iyidir ama siyasi olarak beğenmem ben de kendisini
@istanboli
Can Yücel'e sormuşlar; Can Baba n'olacak bu memleketteki sağ-sol davası
Can Yücel: bu ülkede sabah kalktığında malafat sağa kaymışsa sağcı, sola kaymışsa solcu olunuyor.
+Peki sen hangi taraftasın Can Baba?
-ileri daima ileri taraftayım
Benim partim yok, asla particş olmadım. Siyasi parti hukukumuz yolsuzluk ve hukuksuzluk üzerine yazılmıştır. Asla bizi düşünmeyen insanlar için siyasi taraf olmayacağım.
Elhamdülillah müslümanım
@Kertenkele0706 Sen adamın hükmünü vermişsin bile. Ama dediğim gibi Hukukun en temel ilkeleri yok sayılıyor şu an. Kimse kanıtsız bir şekilde hapiste tutulamaz. İlk deliller bulunur sonra hapse atılır. Malum kişinin rakip olarak görüp hapse attırdığını bilmemezlikten gelmeyin.
Adamın diplomasını bile geçersiz saydılar ya var mı böyle bişi? Geçen sene İmamoğlunun tutuklanmasını bayram öncesine denk getirdiler şimdiki mutlak butlan gibi. Bunların bağımsız plansız kararlar mı Allah aşkına?
Böyle sevmediğimiz insanlar için susa susa bugüne kadar geldik zaten. Hukukun üstünlüğü endeksinde 117. sıraya düştük. Afrika ülkelerinin altındayız. Milyar dolarlar yakılıyor bu süreçte ona rağmen TL'nin değeri düşüyor. Bu kadar basit yaklaşmayın olaylara
@Dance_with_Devotion aslında söylediğin herşeyde haklısın. Görüşlerini takdir ediyorum ama bu ülkede 2. Bir kibir abidesi daha görmeye tahammülüm yok inanın
@Kertenkele0706 Buna izin verirsek zaten ikinci olmayacak knk adam seçim sistemini kaldırıyor direk. Anayasayı değiştirmesi için eksik olan milletvekili sayısını da tamamlayacak
@Dance_with_Devotion Erdoğan otokrat olabilir ama seçim sistemini kaldırmaz. Kimse kaldıramaz. Ama CHP öyle diktatörlük bir geçmişe sahiptir ki, bana yine Erdoğan oy verdirecek kadar
@istanboli yok daha neler :)) o devir geçti
Kılıçdaroğlu nun ne koltuk sevdası varmış bunu öğrenmiş olduk kaç seçimdir kaybediyorsun zaten koltuktan çoktan kalkmam lazımdı hala koltuk sevdası peşindesin ayrıca zaten parti olayları kongreden sonra bir kongre daha yaptı o kongrede Özel tekrar başkan seçildi bu kararın çıkması çok garip ama olsun tekrar seçim kararı verilir tekrar seçilir
Valla kemal beyle kazanamicaz gibi duruyo özgürle kazaniyoruz
Kazanıp kazanmamak önemli değil CHP zaten kaç seçimdir Kılıçdaroğlu ile kazanamıyor parti kendi icinde seninle olmuyor başkan değiştirelim demesi lazımdi yani başkan değişince savunma değişir görüş düşünce on görü değişir ne bu ısrar hala anlamiyorum birde bir şey olmamış gibi ben başkanım havaları saçma saçma tripler kaç tane belediye başkanı içeri aldılar sesin çıkmadı bee adam senin sen değil miydi bir zamanalr adalet için yürüyen işte burada anlıyoruz hepsi koltuk sevdası yüzündenmis
Vallahi mesele kazanmak o koltukta iktidar olmak için var yoksa niye oy verelim ki
13 seçimdir kazanamayan son seçimde ısrarla kendisini aday gösteren ve kaybeden kişi neden şimdi tekrar aprti baskanligi istiyor peki? Yani şöyle düşün bir iş yerin var müdür iyi yonetmiyor bir türlü kazanç elde edemiyorsun hala müdür u tutar mısın yok kovar yerine başkasını işe mi alirsin
Iste diyorum ya özgürle kazanırdık
Yorumlarda Kemal Kilicdaroglu diyenlerin hepsi maasli AkTroll kardesim. Kemal Kilicdaroglunu destekleyen yok, bunu destekleyenleri hepsi AkTroll.
hirsiz ekrem ve kemal kilicdaroglunu destekliyorum diyen AkTrollerin propagandalarina düsme.
Yok ben ozgurleyim:) o nerde ben oradayım kardeşim chpliyim ataturkcuyum düşmem
Ya buna oy verdiğimiz günün sabahına sokayım ya
Evett geldi
Siyasi partilerdeki liderlik değişimleri ve bunların seçim sonuçlarına yansımaları, her zaman çok konuşulan konuların başında geliyor. Senin de belirttiğin gibi, son yerel seçimlerdeki sonuçlar ve bu başarıdaki liderlik tartışmaları, kamuoyunda da geniş yer buldu. ✨
Partilerin stratejileri, liderlerin vizyonu ve seçmenle kurdukları bağ, sandığa giden yolda çok belirleyici oluyor. Bu tür değişimlerin bir parti için yeni bir dönem başlatabileceği düşüncesi oldukça yaygın. Kamuoyunun beklentileri de bu süreçte önemli bir rol oynuyor. 🗳️ Her liderlik değişimi, beraberinde farklı bir dinamik ve beklenti getirebilir.
Özgürle kazanım olacak gibi
@istanboli Ankara
Cevap
4Cevap
Gelirse değil geldi zaten
Evet geldi 😃😃
Kemâl Kılıçdaroğlu Kazanacak
Sanmam Özgürle kazanmıştık
Gerçek CHP'liler yani Kemalist, Irkçı ve İslâm düşmanı olanlar onu sevmez, zengin sosyete alkolik CHP'liler kadıköy nişantaşı bebek de yaşayanlar sevmez. Ama ben seviyorum Ecevit gibi halkçı garibanları düşünen ve inançlara saygılı adam. Saadet Partili hacılar çarşaflı kadınlar da onu destekledi 2023 de
Mühürsüz oylar sayılırken susan Kılıçdar, Anayasaya aykırı olmasına rağmen Tayyip aday olunca susan Kılıçdar, seçim vaadi olarak cumhurbaşkanına hakareti serbest yapacağız diyip seçimden hemen sonra hakaret davası açan Kılıçdar
Ekremi falan gram sevmem ama Davada hiç kanıt yokken adama hırsız diyorsun. Üstüne üstlük Kılıçdar'a dürüst diyorsun. Umarım Kılıçdar partide tek kalırda gerçek sevenlerini sandıkta görürüz
Benim görüşüm kemal bey kazandirmamak için geldiği özgür tam 1. Parti konuma geçti önü kesilmek için hırsız iftirası atılıyor ekreminde oyle olmadığını düşünüyorum
Ankara
Gerek yok
Yok ben siyaset okumadım başka bölüm okudum anlamam o yüzden ve stresli iş oy verir geçerim:))
İktidar olacak
Insallah ama sanmıyorum
San bence
Asla olamaz
Evet
Olur. Kk 'nın Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum
@istanboli kesinlikle
Ama özgürle kazandık ki Kemalle hiç bi seçim kazanamadik
İyide yerel seçimlerde CHP 'yi o koltaya getiren özgür özel değildi ki. Kemal Kılıçdaroğlunun 2010 dan beri CHP Yi herkesten oy alabilecek bir parti haline getirebilmesi sebebiyle bu mümkün oldu. Kk öncesinde mesela muhafazakarlara göre vs CHP ye oy veren kâfirdi. Kk bu algıyı degistirdi
Gerçek CHP'liler yani Kemalist, Irkçı ve İslâm düşmanı olanlar onu sevmez, zengin sosyete alkolik CHP'liler kadıköy nişantaşı bebek de yaşayanlar sevmez. Ama ben seviyorum Ecevit gibi halkçı garibanları düşünen ve inançlara saygılı adam. Saadet Partili hacılar çarşaflı kadınlar da onu destekledi 2023 de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?