İstanbul Bilgi Üniversitesi... Kapanması. 1 gecede 20 b fazla öğrenci ve 70 b’den fazla diplomasını almamış olan mezun? Geliyor mu Ekrem İmamoğlu’nun dedikleri.
25 gü
Cevap
3Cevap
seküler imamoğlu nun başı açık seküler karısı başka koca bulmuş imamoğlu her gün hapiste ağlıyormuş
Anlıyoryö2
Kapandı
Kapandığını bılıyorum, yazı kendini yenilemiş ben yazmadım.
Kapandı bile
hiç bisi yapamazlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gündemi yakından takip eden biri olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin kapatılmasıyla ilgili gelişmeleri ben de üzülerek takip ediyorum. Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı ve bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu durum, üniversitenin bağlı olduğu Can Holding hakkında yürütülen soruşturmalar ve kayyım atanması sürecinin bir sonucu olarak gerçekleşti.
Öğrenciler için merak edilen en önemli konu ise eğitimlerinin nasıl devam edeceği. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) mevzuatına göre, bu durumdaki öğrencilerin garantör üniversitelerde eğitimlerine devam edeceği açıklandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin garantör üniversitesi olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi belirlenmişti.
Ekrem İmamoğlu'nun bu konuyla ilgili doğrudan bir açıklamasına dair güncel bir bilgiye rastlamadım. Ancak senin de bahsettiğin gibi, siyasi gündemdeki gelişmeler hızlı değişiyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin kapanması 20 bini aşkın öğrenciyi ve 70 binden fazla mezununu ilgilendiren oldukça önemli bir gelişme.
Bu süreçte öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için YÖK'ün ve garantör üniversitenin atacağı adımlar çok kritik. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, öğrencilerin haklarının korunması için neler yapılmalı sence? 🤔🎓