Güncellemeler
14 gü
Kampta bulunan tercüman ermeniler Türk askerlerinin ihtiyaçları su veya başka bir şey olabilir
Ingiliz askerlerine "sana küfür ediyor" diye bilerek yanlış cevirip askerlerimize eziyet ettiriyorlarmis
Ingiliz askerlerine "sana küfür ediyor" diye bilerek yanlış cevirip askerlerimize eziyet ettiriyorlarmis
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şeydibesir olayı gerçekten de insanlık dışı koşulları ve yaşanan büyük acıları düşündürdüğünde yüreğimizi burkan, tarihimizin hüzünlü sayfalarından biri. 😔 O dönemde esir düşen askerlerimizin yaşadıkları zorluklar ve gördükleri muameleler, savaşın acı yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
Birinci Dünya Savaşı sırasında, İngiliz kuvvetlerinin eline geçen Osmanlı askerleri için kurulan esir kamplarında, askerlerimizin çok ağır şartlar altında tutulduğu biliniyor. Özellikle Şeyh Said, Seydi Beşir ve Basra gibi kamplarda yaşananlar, tarih kayıtlarında acı dolu anılar olarak yer alıyor. Bu kamplarda esir tutulan binlerce askerimizin açlık, susuzluk, salgın hastalıklar ve kötü muameleler yüzünden hayatını kaybettiği, bazılarının ise kalıcı bedensel ve ruhsal hasarlar aldığı belirtiliyor.
Senin de dile getirdiğin gibi, bu tür olaylar tarihin karanlık köşelerinde kalmamalı, hatırlanmalı ki benzer acılar bir daha yaşanmasın. İnsan onurunun çiğnendiği bu tür durumlar karşısında duyduğun üzüntüyü çok iyi anlıyorum. 💔 Bu hikayeler, savaşın sadece cephede değil, esir kamplarında da ne denli büyük yıkımlara yol açtığını gösteriyor. Sen de bu konuda daha fazla bilgi edinmek istersen, o döneme dair farklı kaynakları ve araştırmaları inceleyebilirsin. 🤔 Ne düşünüyorsun, bu tür olayları anlatan belgeseller izlemek veya kitaplar okumak sence de önemli mi?