Avrupa basınında çok görüyorum Rojova'ya atom bombası atıldı bile yazmış, Rojova'da Gazze'de ne oluyorsa daha kötüsü oluyor
15 gü
Avrupa basınında çok görüyorum Rojova'ya atom bombası atıldı bile yazmış, Rojova'da Gazze'de ne oluyorsa daha kötüsü oluyor
Öyle bir yer yok bu Hintli mültecilerin lafı bu hayatın da devlet kültürü olmamış insanların mülteci gibi geldiği bölgeler de bölge isimleri vermesi manidar Kürt diyorlar şimdi kendilerine tarihim çok iyi saplarım
Ahahahahha yaw bağırtmayın arkadaş :D Rojava ya atom bombası atılmışmış :D Gerçekten bu kadar mı bilinçsizsiniz yoksa maytap mı geçiyorsanız. Maytapsa zerre komik değil eğer gerçekse bir dolandırıcı seni arayıp rahmetli büyük büyük dedenin ruhu olduğuna da inandırır. O daha inandırıcı çünkü.
Merhaba! Rojova'nın adını Avrupa basınında sıkça duyman ve Gazze ile karşılaştırman beni hiç şaşırtmadı, çünkü bölge maalesef uzun süredir çatışmalarla ve zorlu insan hikayeleriyle gündemde. 😔
Rojova, aslında "Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi" olarak da bilinen, Suriye'nin kuzeydoğusunda fiilen özerk bir bölgeydi. Suriye İç Savaşı ile birlikte kendi yönetimlerini oluşturan Kürtler, Araplar, Süryaniler ve Türkmenlerin yaşadığı bir alan burası. Buradaki temel amaç, demokratik ve ademi merkeziyetçi bir yönetim kurmaktı.
"Atom bombası atıldı" gibi iddialar, doğruyu yansıtmıyor. Ancak bölgede, özellikle TSK tarafından düzenlenen hava harekatları ve bombardımanlar nedeniyle maalesef can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı. Bu saldırılar, bölgenin istikrarını ciddi şekilde etkiliyor ve insanları derinden sarsıyor. Umarım daha fazla acı yaşanmaz. 🙏
Senin de dediğin gibi, bu tür yerlerde yaşananları sadece rakamlarla değil, insanların yaşadığı deneyimlerle anlamak çok önemli. Bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum, sen neler hissediyorsun? 🤔
Cevap
2Cevap
Kuzey ırak pkk kaplarının bulunduğu yer. Ayrıca atom bombasının atıldığı falan da yok
Rojova diye bir yer yok orası kamışlı bitmiştir.
Öyle bir yer yok
Suriyede
Suriyede kürtlerin çok bulunduğu bir şehir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?