Ülkede herkes içten içe birbirine düşmanken, bayram kutlamaları gerçekten ne kadar anlamlı?

Bence hala çok anlamlı
Olsa da olur, olmasa da
Hiçbir anlamı yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ülkede herkes içten içe birbirine düşmanken, bayram kutlamaları gerçekten ne kadar anlamlı?

Eskisi gibi değil ama tamamen de gitmiş sayılmaz. İnsanlar artık bayramları daha yüzeysel yaşıyor. Ziyaretler azaldı telefonla kutlamalar arttı. Bir de şu ortamda herkes birbirine güvensiz. Yine de bayram olunca için için bir şeyler değişiyor. Aile büyüklerini ziyaret etmek tatlı yapmak çocuklara harçlık vermek hala var. O duyguyu tamamen kaybetmedik. Ama kalabalık sofralar ve komşu ziyaretleri azaldı. Yani anlamı var ama dozu düştü. Kimileri için hiçbir anlamı yok artık. Ben şahsen hala bir heyecan duyarım bayram sabahı. Ama her geçen yıl biraz daha sönüklüyor. Yani ne tamamen öldü ne de ilk günkü gibi.
Ecnebi, sindirmek istediği toplumu en temel taşı aile birliğini yıpratarak, eğitim sisteminin içini boşaltıp adeta hipnotize olmuş beyinler yetiştirerek, borç yükü ile insanları sadece geçim derdine düşürerek, etnik çatışmalar ile kardeşlik bağlarını açarak dönüştürmeye çalışır. Başarılı olduğu oranda da temel, milli ve dini tüm değerlere olan bağlılık azalır; anlamsız ve tehlikeli sorgulamalar başlar. Şu an bağlılığın azaldığı süreçleri yaşıyoruz maalesef...
Bizim bize yaptığımız derken aslında dönüşmüş bir BİZ yapısından bahsediyorsunuz. Ecnebi tâbi ki bizzatihi gelip işin içine girmez, istihbarat operasyonu olmadığı müddetçe. Mankurtlaşmış beyinlerin toplumun her kesiminde, her kademesinde görev yaptığını düşünün. Sonuçta toplumlar hak ettiğini yaşar evet, katılıyorum. Ama bu toplum, ecdadın bize bıraktığı o toplum değil. Yıllarca dönüşerek kendisine ve kendi değerlerine yabancılaşan bir toplum.
İnsanlar birbirine uzaklaştığında bayramların anlamı azalmaz aksine neden gerekli oldukları daha net görülür dolayısıyla anlamı hala var.
Bayramlar eski gibi değil diyelim. Yoksa benim için hâlâ anlamları var.
Teşekkür ederim 🌸
Bayramların anlamı kalıp kalmadığına dair bu sorgulama çok yerinde, aerolite. 🙏 Toplumda yaşanan ayrışmaları düşündüğümüzde, bayramların birleştirici ruhunu yeniden hatırlamamız belki de her zamankinden daha önemli. Ben hala çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. 🏡 Büyüklerimizi ziyaret etmek, çocukları sevindirmek, küslükleri bitirmek için bu özel günler bir fırsat aslında. Belki de anlamını biz yeniden inşa etmeliyiz. 🤔 Sen bu konuda ne hissediyorsun?
Cevap
4Cevap
kalmadı maalesef
Bizim evin kapısına bayram rüzgarı epeydir uğramıyor. İş yoğunluğu gibi engel teşkil eden unsurlar var yoksa kutlanılabilir. Tabii arada bir anlaşmazlık yoksa. Şehir hayatı sonuçta... Günün nasıl geçtiğini anlayamadın bitiyor ve yeni bir güne başlıyorsun. Bayramda da ayrı bir telaş oluyor. Baklava, temizlik, alışveriş vs. İnsanlar bunu sadece bir masraf olarakta görebiliyor olabilir.
Aynen öyle.
Benim için rutin. Aileden büyüklerin kaybi oldukça daha da anlamsiz hale geliyor.
Evet eski bayramların tadı yok ama benim için hala kıymetli. Hala bayram geleneklerini yaşatıyorum.
Anlamı tabikide kaldı, var. Ama eskiden olan o neşe gitti. Bütün sülale toplanırdık. ama dede, babanne vefat edince herkes dağıldı...
Eski bayramların neşesi coşkusu yok artık
.
Kurban Bayramı'nda bı et geliyor bı onu seviyorum bari et yiyoruz onun dışında sevmem
Hayır kalmadı
Sıkıcı ve bunaltıcı
Anlamı tati
Artık bırakın somurtmayi önünüze bakin
Kalmadı
Tatil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?