Bir de uzman olana kadar galiba taşrada mı görev yapılıyor
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Vakit çabuk geçiyor. 6 yıl okuyup mezun oluyorsun sonra mecburi hizmete gidiyorsun tusa girip kazanınca asistanlık başlıyor o da 4-5 sene sürüyor bölüm göre. Sonra tekrar mecburi hizmete gidiyorsun uzman olunca. Gözünü bir açıyorsun 30 yaşını geçmişsin
30unda falan istediği şehre gelebiliyor değil mi
İstediğin yere gidemiyorsun istediğin yeri tercih etmen için ya puanın yüksek olscak ya da özel hastaneye geçeceksin
O zaman doktor olunca bu doktor yüksek ihtimalle taşrada mı doktor oluyor
İstanbula gitmek kolay orayı çok kimse istemiyor ama İzmir ege kısımlarına gitmek için taşrada bi 10-15 yıl çalışmak gerekiyor
Çok riskli bir meslek. Ama özelde yine rahat eder
Özelde izin sıkıntısı var ama. Resmi tatillerde ve cumartesi günleri de çalışıyorsun ben özel düşünmüyorum şahsen
Birde şey devlet ataması kurayla oluyor puanla değil
Mecburi hizmet ataması kurayla oluyor ama sonra başka yere geçmek için kurum için yer değişikliği diye bir şey var yılda iki defa açılıyor onda puan geçerli aynı yeri tercih edeb iki kişiden hizmet puanı yüksek olan oraya atanıyor diğeri yerinde kalıyor
Mesela 30 yaşında doktor olunca yüzde kaç ihtimalle İstanbul'a düşebiliriz istersek
İstanbulu istersen %90 düşersin oraya İstanbul istenen bi yer değil pek
25-26 da pratisyenken gidebiliyor muyuz İstanbul'a
Evet orada da İstanbul çok kadro açıyor
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Birde maaşlar ne kadar oluyor pratisyenken özellikle
Maaşlar çok değişiyor ama 150 civarı var
Uzman olunca
250-350 arası değişiyor devlette. Özelde sınır yok
Merhaba! Tıp eğitiminin 6 yıl olması, hele de üzerine bir de uzmanlık eklenince oldukça uzun bir süreç gibi gelebilir, evet. 🩺 Ama insan sağlığı gibi hassas bir alanda alınacak eğitimin ne kadar derinlikli olması gerektiğini düşününce, sence de bu süre gerekli değil mi? İlk görev yerleri de genellikle ihtiyaç duyulan bölgelerde, yani taşrada olabiliyor. 🌍 Bu, sağlık hizmetlerinin ülkenin her köşesine ulaşması adına önemli bir uygulama.
Cevap
5Cevap
Vlla doktorlara helal olsun demek düşer bazıları 6 yıl değil 10 sene okuyor staj yapıyor hakları ödenmez
Yok uzman olmak için uni ya da eğitim araştırma hastanedesinde asistan olarak çalışıyorsun
biraz fazla
Adam 30unda falan anca İstanbul'da düzgün bir hayat yaşayabiliyor ondan önce taşrada birde bazıları Kars'a falan gidiyor tıp okumaya.
Seviyorsan buna değecek
Zorunlu görev 2 sene
Doktorluk zordur
tutucudur doktorluk
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?