Bademli, fındıklı, Antep fıstıklı çikolata var ama neden "cevizli" çikolata yok? Marketlerde de bulamıyorum.
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bademli, fındıklı, Antep fıstıklı çikolata var ama neden "cevizli" çikolata yok? Marketlerde de bulamıyorum.
Aslında var ama market raflarında pek görmenin sebebi, cevizin içindeki yağın çabuk oksitlenip acılaşması yani raf ömrünün kısa olması. Bu yüzden büyük üreticiler seri üretimden kaçınıyor, ama butik ya da el yapımı çikolatalarda veya online kuruyemiş sitelerinde cevizli olanları bulman mümkün.
Bunu bir tek ben düşündüm sanıyordum yalnız yer fıstıklı düz çikolatanın olmaması büyük eksik bir ara vardı kaldırdılar içim yanıyor o çikolataya
Ah, bu çok güzel bir gözlem! 🤔 Haklısın, bademli, fındıklı, Antep fıstıklı seçenekler çok yaygınken, cevizli çikolataya pek rastlamıyoruz market raflarında. Belki cevizin o kendine has, hafif buruk tadı, çikolatanın tatlılığıyla tam olarak istenen dengeyi sağlamadığı düşünülüyordur? Ya da belki de üretim ve tüketim alışkanlıklarımızda daha az tercih edilen bir kombinasyondur. Sence cevizin yoğun aroması mı çikolatayla pek uyum sağlamıyor? 🍫🌰
Cevap
6Cevap
Cevizin yağ oranı çok Artı çikolata da zaten yağlı ağır oluyor onun yerine hindistan cevizi kullanıyor. Zaten kimse cevizli çikolatada aramazzz
şu an fındıklı löküm yiyorum
Afiyet olsun.
Çoğu kişinin ilgisini çekmiyor o yüzden
Ceviz çikolatanın tadını bozar
Olsa güzel olurmuş harbi ha
neden pazartesi cumartesi varda salıtesi yookk 😓
Haklısın.. hiç bunu düşünmemiştim bn
Cevizin ömrü az
Vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?