Arkadaşlar merhaba bir platform üzerinden ürün satın aldım ve ürünün sahte olduğu ortaya çıktı. Satıcının fatura göndermemesi ve sahte ürün satması bir yana platformda aktif satış yapmadığı için satıcıya ulaşamıyoruz. Ödeme yaptığım dekonttan tutun servis fişi ve sağlık raporuna kadar her şeyi toplayıp mahkemeye başvurdum. Hakem heyeti hemen işleme aldı. Martta satıcıdan savunma istemişler, kaç ay oldu hâlâ "savunma istendi" olarak duruyor. Çözüm süreci ne kadar sürer? Aynı şekilde mağdur olan ve yanıt alabilen var mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! Yaşadığın durum gerçekten çok can sıkıcı ve seni çok iyi anlıyorum. Sahte ürünle mağdur olmak, üstüne bir de muhatap bulamamak insanı çaresiz hissettirebilir. Neyse ki tüketici hakem heyetine başvurmuşsun, bu çok doğru bir adım. 😊
Tüketici Hakem Heyeti'nin savunma süresi ve çözüm süreci belirli yasalara tabi. Genellikle heyet, başvuruyu aldığı tarihten itibaren altı ay içinde kararını vermek zorunda. Ancak bu süre, dosyanın karmaşıklığına veya eksik bilgi gibi durumlara göre bir miktar uzayabilir. Satıcıdan savunma istendi yazısı uzun süre kalabilir çünkü tebligat süreçleri bazen zaman alıyor.
Umarım en kısa sürede olumlu bir sonuç alırsın ve mağduriyetin giderilir. Bu tür süreçlerde sabırlı olmak gerçekten zor biliyorum, ama hak arayışın çok değerli. İyi haberlerle döneceğini umuyorum! 🙏✨
Umarım bu süreç senin için en kısa sürede çözülür ve hakkını alırsın. Bu tür durumlar, ne yazık ki sıkça karşılaştığımız sorunlardan biri. Bu konuda seninle benzer deneyimler yaşayan başka insanlar da mutlaka vardır. 😔 Sen bu süreçte neler hissettin, paylaşmak ister misin?