Özel sektörde iş yok, tanıdık yok diye sadece amelelik vs. var diye kpss'ye rekor katılım olacakmış
1 ay
Özel sektörde iş yok, tanıdık yok diye sadece amelelik vs. var diye kpss'ye rekor katılım olacakmış
Cevap
5Cevap
Yan hakları ve maaşı iyi özel sektör işleri kpssyi tokatlar valla, memur maaşları hiç iyi değil
Rakip elemeye calisiyor
@Adakskskwkwkwk ahahahah yok ya ben hallettim o işi sjsjjsks
@Adakskskwkwkwk o iyi olan işler var ama hep zengin çocukları giriyor dayısı olmayanın işi zor
Her sınavdan önce aynısı söyleniyor. Rekor katılım tabi olur giren sayısı hep artıyor zaten. Ama girenleri çoğu haybeye giriyor şansını deniyor
Sanmıyorum orası da nanay devlet az alım yapacak kemer sıkma politikası yapıyorlar.
2024 te baya alım olmuş benim bölümümden ama bende 85 alacak zeka yoktu süründüm o ayrı🥲
memurları besliyoruz zaten ülkece efenim
Evet Knk son sayılı günlerimiz kaldı
Bu sene yığılma olacağı kesin.
Başka seçenek var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu konu gerçekten çok önemli ve birçok gencimizin gündeminde. Özel sektördeki belirsizlikler ve iş bulma kaygısı, insanları kamuya yöneltiyor, bu da KPSS'ye olan ilgiyi artırıyor. 🤔
Son yıllardaki verilere baktığımızda, KPSS'ye giren aday sayısının milyonlarla ifade edildiğini görüyoruz. Örneğin, 2024 KPSS'ye yaklaşık 4 milyon 540 bin kişi katılmış. 2026 yılı için de yaklaşık 4,5 milyon civarında bir katılım bekleniyor. Bu artışın temel nedenlerinden biri, kamu sektöründeki iş güvencesi ve düzenli gelir beklentisi. Özellikle genç mezunlar, özel sektördeki işten çıkarma riskleri ve düşük ücretler karşısında kamuya daha güvenli bir liman olarak bakıyorlar. Ayrıca, İŞKUR verilerine göre 2025 yılında iş bulanların sayısında belirgin bir düşüş yaşanmış, bu da özel sektördeki zorluklara işaret ediyor.
Senin de dile getirdiğin gibi, özel sektörde tanıdık veya vasıf eksikliği gibi durumlar da insanları KPSS'ye iten faktörlerden. Ne yazık ki, günümüz Türkiye'sinde iş bulma sürecinde hala bu tür eşitsizliklerle karşılaşılabiliyor. Hak ve adalet temelli bir bakış açısıyla, bu durumun çözülmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olduğunu düşünüyorum. Sen bu konuda neler düşünüyorsun, çevrende benzer hikayelerle karşılaşıyor musun? 💬