Sizce sosyal çürüme nasıl durdurulabilir? Tabii ki de her şeyin başında ekonomik sorun geliyor. Pahalılık ve gelir düzeyinin az olması, erkek bireylerde çeteleşmeye; kız bireylerde ise kötü yola düşmeye sebep oluyor. Ancak bütün sosyal çürümeyi buna yükleyemeyiz.
Aslında Türkiye toplumu ve gençleri, bundan 30 yıl öncesine kadar gayet aydın, düşünebilir ve fikir üretebilir nitelikteydi. Sosyal medya büyük bir çarpıtmaya sebep oldu; batıya özenmeyi ve kapitalleşmeyi büyük oranda artırdı.
Yönetim bunu durdurabilir miydi? Elbet durdurabilirdi, ancak yapmadı. Kültürel anlamda çürümeye sürüklenen bir millete, diktatör sistem kurallarından birkaç hukuk uygulayarak engel olunabilirdi. Siyasal İslam ile bunların unutulması sağlandı. Bir halkı giderek artan bir şükürcülüğe sürükleyerek, halkın geçim sıkıntısı dışında bir şey düşünememesi sağlandı.
Düşünmeyen nesiller, kendi çocuklarına kültürünü olduğu gibi aktaramadı; çünkü geçim sıkıntısı her şeyin başında geliyordu. Tam o esnada, birden sosyal medya kullanımı yükseldi ve bu sosyal medya platformlarının menşei tam olarak kültürümüzü yok etmek isteyen tabanlı ülkeler oldu.
İlk olarak tarz değişti; emolar, apaçiler, dazlaklar, rock’n rollcular türedi. Burada sosyal çürümenin ilk temelleri atıldı ama kimse anlamadı. Sanırım kültürümüzü ve etik kuralları bilen son nesil 90’lılardı.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer