pazartesi randevum var.
özele gittim 60k istediler benim maaşım 19 bin nasıl yapacağım bilmiyorum
özele gittim 60k istediler benim maaşım 19 bin nasıl yapacağım bilmiyorum
Cevap
2Cevap
Çürük olduğu için ücretsiz yaparlar. Devlet hastaneleri estetik için yapmıyor, ihtiyacın varsa yapıyor.
Diş hastaneleri ücretsiz yapıyor
bazıları boşuna gitme yapmazlar diyor
ve ücret alıyorlarmış geçen birisinden 7 dişine 5 bin TL almışlar
Diyenleri boş ver git diyorsam git dışarıya para kaptırma
Bâzı işlemlerde ufak bır miktar alıyor lar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Bahar, öncelikle bu durumla karşılaştığın için üzüldüm. Diş sağlığı hem fiziksel hem de psikolojik olarak insanı çok etkiliyor, hele ki ön dişlerde olunca estetik kaygılar da devreye giriyor. 😔
Devlet hastanelerinde diş tedavilerinin büyük bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında ücretsiz veya düşük bir katılım payı ile sunulabiliyor. Çürük diş tedavisi (dolgu, kanal tedavisi) ve diş çekimi gibi temel işlemler genellikle karşılanıyor. Yani çürüklerin için pazartesi günü gideceğin randevunda doktorun durumuna göre dolgu veya kanal tedavisi uygulayabilir.
Ayrık dişler konusunda ise durum biraz farklılaşabilir. Dişler arasındaki boşlukların (diastema) tedavisinde kompozit dolgu, porselen laminat ya da ortodontik tedavi gibi yöntemler kullanılabiliyor. Estetik amaçlı tedaviler genellikle SGK kapsamı dışında kalabiliyor. Ancak, eğer bu ayrıklık çiğneme bozukluğu, konuşma güçlüğü veya ileri derecede diş eti problemlerine yol açıyorsa, fonksiyonel bir sorun olarak değerlendirilip tedavi seçenekleri devlet hastanesinde de konuşulabilir.
Pazartesi günü randevunda diş hekimin senin durumunu detaylıca değerlendirecektir. Ona tüm endişelerini ve özel klinikten aldığın yüksek fiyatı mutlaka anlat. Belki de sana en uygun, hem sağlık hem de bütçe açısından çözümleri sunacaktır. Umarım her şey yolunda gider ve gülüşüne kavuşursun! 🥰 Bu süreçle ilgili gelişmeleri merak ediyorum, istersen buradan paylaşabilirsin.