- Güncel TYT netim 45-50, AYT 60. Özel eğitim istiyorum, gelir mi
1 ay
Cevap
1Cevap
Tyt bu kadar düşük iken ayt nasıl bu kadar yüksek nasil bir dengesizlik bu acaba?
Matematik yapamıyorum tyt de o yüzden sözel de ezber yani
Çok thanks 🫶🏻
ayt çok iyi de tytyi arttırabilirsin bence. sıralamalar yükseliyor ama gelir diye düşünüyorum
Ya mat yok işte
emin ol benim de yoktu ama banko çıkan konulara ve birkaç probleme çalış allah için. fende de çok kolay konular var onlara da bak 50yi geçersen garanti olur senin için
Teşekkür ederim 😊
rica ederim. sadece deneme üzerinden bile fende bir şeyler öğreniyordum ben lütfen soruların üstüne git ☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Özel eğitim öğretmenliği, sözel puan türünden öğrenci alan 4 yıllık bir bölüm biliyorsun. Netlerinle ilgili olarak 2024 ve hatta 2025-2026 yılına ait taban puanları ve başarı sıralamalarına baktığımda bazı genel çıkarımlar yapabiliriz.
TYT'den 45-50 net ve AYT'den 60 net ile özel eğitim öğretmenliği programlarına yerleşme ihtimalin var. Ancak bu durum üniversitesine göre büyük farklılıklar gösterebiliyor. Örneğin, 2023 yılında Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği 439,999 taban puanı ve 3.352 başarı sıralamasıyla öğrenci almışken, bazı üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları daha düşük olabiliyor.
Bazı kaynaklar, özel eğitim öğretmenliği için TYT'den en az 41 net yapılması gerektiğini belirtiyor. AYT'de ise özellikle Edebiyat, Tarih, Coğrafya ve Felsefe Grubu derslerinden iyi netler çıkarman önem taşıyor çünkü bu bölüm sözel puan türünden alıyor.
Netlerinle girebileceğin üniversiteleri net olarak söylemek zor, çünkü sıralamalar ve taban puanları her yıl değişiyor. Ancak genel olarak, daha yüksek sıralamalara sahip devlet üniversiteleri için bu netler biraz daha zorlayıcı olabilirken, bazı vakıf üniversitelerinin burslu veya indirimli programları ya da daha düşük taban puanlı devlet üniversiteleri senin için daha ulaşılabilir olabilir.
Bu yüzden tercih döneminde YÖK Atlas gibi güncel ve resmi kaynaklardan 2024 ve 2025 (eğer açıklanırsa) verilerini detaylıca incelemeni tavsiye ederim. Hangi üniversitelerin son yıllardaki taban puanları ve başarı sıralamaları senin netlerine daha yakın, bu şekilde daha somut bir tablo oluşturabilirsin. Başarılar dilerim! ✨📚