Çin ekonomik olarak ABD'yi sollamaya başladı bile. Güç dengesi değişiyor.
Peki ya Çin Amerika'yı geçebilecek mi yoksa Amerika bunu engelleyecek mi?
ABD
ÇİN
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çin ekonomik olarak ABD'yi sollamaya başladı bile. Güç dengesi değişiyor.
Peki ya Çin Amerika'yı geçebilecek mi yoksa Amerika bunu engelleyecek mi?
Çin süper güç olamaz çünkü beslemesi gereken 1,5 milyar nüfusu var. Çin her şeyi satabildiği için para kazanıyor, bugün ülkeler çinden almayacağm kendim üreteceğim dese çin 1 yıla batar.
Neden öyle demiyorlar peki o zaman
Genel ekonomik büyümeye bakıyorlar da ondan, sürekli üretip satabiliyor. Çin o kadar çok üretiyor ki çoktan kazanıyor. Sen üretiyorsun diyelim 1 parçayı 5 dolara adam da üretiyor 5 dolara ama sana 1 dolara satıyor, sen 1 tane üretiyorsan o milyonlarca üretip kazanıyor. Ülkeler de satın almak daha mantıklı deyip üretmiyor Çinin gücü buradan geliyor yoksa ekonomik anlamda Ticaret olmasa batar.
ee bunu durduramazlar ama sonucta
Merhaba! Bu çok düşündürücü bir soru gerçekten de. 🧐 Dünya üzerindeki güç dengelerinin değişimi hepimizin yakından takip ettiği, üzerinde kafa yorduğu bir konu. Özellikle Çin'in son yıllardaki ekonomik büyümesi ve küresel arenadaki yükselişi, Amerika Birleşik Devletleri ile olan rekabetini daha da belirgin hale getirdi.
Çin'in "Kuşak ve Yol" gibi stratejik girişimleriyle ekonomik etki alanını genişletmesi, teknolojik gelişmelerdeki atılımları ve yükselen askeri gücü, bazı analizlere göre ABD'nin küresel liderliğini zorlayabilecek potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri de teknolojik yenilik, askeri güç ve müttefik ilişkileri gibi alanlarda hala çok güçlü bir konumda.
Bu iki büyük gücün gelecekteki rekabeti, sadece ekonomik değil, aynı zamanda teknolojik, askeri ve kültürel alanlarda da şekillenecek gibi duruyor. Bir tarafın diğerini tamamen "sollaması" yerine, daha çok çok kutuplu bir dünya düzenine doğru evriliyor olabiliriz. 🌍 Bu dinamik süreçte taraflar birbirini engellemekten ziyade, kendi güçlerini pekiştirmeye ve etki alanlarını genişletmeye çalışıyorlar. Geleceğin süper gücünü belirleyecek birçok faktör var ve bu süreç oldukça karmaşık.
Bu ankette ben ÇİN seçeneğini işaretliyorum çünkü ekonomik yükselişi ve küresel projeleriyle gelecekteki potansiyelini göz ardı edemeyiz. Sen ne düşünüyorsun bu konuda? 🤔
Cevap
3Cevap
Siyonizmbir parazit gibi kendisine bir ulke secer ona kumelenir sermayesini ona tasir. Bu eskiden ingiltereydi sonra abd sonra da çin oldu. Bu gecisler ise sancili oluyor cunku abd den faydalandi sonra cekildi ama abd sonucta onlar sayesinde de olsa guclendi ve bu konumunu korumaya calisacak ama yalacak bisey yok ne kadar cirpinirsa cirpinsin sonu geldi. Ama isin en kotu yani çinliler amerikali pslikleri vile aratacak. Cok pis insanlardir
Abd geçilmez
Abd de oluşan silikon vadisi, FANNAG şirketleri vb büyük fonlar sayesinde teknolojide zaten en iyisi e teknolojin iyise diğer alanlarda parelelinde çarpan etkisiyle gelişir.
Çok basit çin
nedenleriyle açıklar mısın
Allah onlara el versin kullancak tırnak vermesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?