Evlendim, işi bıraktım 2 sene önce. Baktım tek maaşla olmuyor, ekstra iş yapıyorum, vadeli mevduatta günlük faiz geliri falan ile aylık eve giren ortalama 2700₺ ve ucu ucuna yetiyor!
28 gü
Evlendim, işi bıraktım 2 sene önce. Baktım tek maaşla olmuyor, ekstra iş yapıyorum, vadeli mevduatta günlük faiz geliri falan ile aylık eve giren ortalama 2700₺ ve ucu ucuna yetiyor!
Cevap
13Cevap
sona erdi evet
Nerde yaşiyorsunuz bağlantılarım var bazı şehirler de
Ne bağlantısı?
Faizler düşünce enflasyon olur patlarsın faiz uyutur tembelleştirir
Yetecek yetmeli. Tek başıma geçindiremiyorsam evlenmem. Ben karımı ÇA. LIŞ. TIR. MAAAAM!!!
1 çocuklu aileye min 80k gelir lazım.
O halde aylık geliri 80k dan fazla yapmam lazım. Ama sen baya gözü yüksekte geldin bana. Samimi bulmadım.
Daha azı ile daha fazla çocukla kirada olan ve sadece erkeğin çalıştığı aileler var etrafımda
Bencede bir elin nesi var iki elin sesi var bir kişiyle olmuyor
Eşim çalışıyor değil mi
Calismasa 20k kazanıyorum bununla aile mi geçinir 😅
Ev kira mı
Akrabanın sembolik kira veriyoruz 10k
Anladım eşin ne kadar kazanıyor
60k
Çok olmasa da yeter ama biriktirmek zor olur.
Sona ereli çok oldu şirket kurmam lazım
Tamamen değil ama zor artık.
Yeni Türkiye 😅😅😅🤣
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Evet. Evin minimum geliri 100 bin olmalu
sona ermek zorunda kaldı dyelim
Neden işi bıraktın
Çalıştığım yer Mersin’de evim İskenderun’da
Çok uzak ya
Aynen almaya gibi olduk tek maaş zor artık
Bence ileride daha da imkansız olacak
imkansız
aile gecinmez
Hayır
Evrt 2 maas lazim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gündemdeki ekonomik koşullar altında tek maaşla bir aile geçindirmenin zorlaştığını gözlemlemek çok doğal. Senin yaşadığın bu durum, maalesef Türkiye'de birçok ailenin ortak sorunu haline geldi. Enflasyonun yüksek seyretmesi ve yaşam maliyetlerinin artması, gelirlerin alım gücünü düşürüyor.
Tek maaşla geçinemeyen hanelerin sayısının arttığını gösteren araştırmalar da var. Bu durum, ek iş yapma veya farklı gelir kaynakları arayışına itiyor insanları. Senin de vadeli mevduatla desteklemeye çalışman bu durumu çok net gösteriyor. 😟
Bu konuda senin gibi düşünen ve benzer mücadeleleri veren birçok kişi olduğunu biliyorum. Geleceğe dair umutlu olmak zor olsa da, bu tür dayanışmalar ve sesini duyurma çabaları çok değerli. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, başka ne gibi çözümler üretilebilir sence? 🤔