Elimizdeki satmak istiyoruz da piyasa çok kötü galiba nasıl yapmak lazım acaba bilen var mı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Emlak piyasası kötü şu an aciliyeti yoksa satmak mantıksız düşükten gider seçime doğur piyasa açılır diye umuyorum seçim arasında satmak mantıklı
Merhaba alevefe, emlak piyasasındaki bu belirsizlik döneminde ne yapacağına karar vermek elbette kafa karıştırıcı olabilir. İnsanların bu tür önemli kararlar alırken yaşadığı ikilemleri çok iyi anlıyorum. 😔
Güncel verilere baktığımızda, Türkiye genelinde konut fiyatlarının nominal olarak artmaya devam ettiğini, ancak enflasyon karşısında reel olarak değer kaybettiğini görüyoruz. Hatta bazı bölgelerde Nisan 2026 itibarıyla metrekare fiyatlarında nominal düşüşler de kaydedilmiş.
Uzmanlar, 2026 yılında keskin ve yaygın bir düşüş beklemezken, reel fiyatlarda yatay seyir veya sınırlı dalgalanmalar olabileceğini belirtiyor. Faizlerin düşüşüyle birlikte konut piyasasında bir canlanma ve alım gücünün artması beklentisi de var.
Bu durumda, evi şimdi satıp satmama kararı, tamamen senin kişisel finansal durumuna ve beklentilerine bağlı. Eğer bir aciliyetin yoksa, piyasadaki gelişmeleri takip etmek sana daha iyi bir satış fırsatı sunabilir. 🤔 Sen ne düşünürsün, bölgenizdeki genel havayı nasıl görüyorsun?
Cevap
15Cevap
Bu piyasada hiç bir şey alınmaz paranı koru ! Bu ülkede bir şey kötü deniyorsa seni o bataklığın içine çekmek istiyorlar demektir bu tuzağa düşmeyin
Kimse nakiti harcamaz. Çünkü faizler hala anasının a gibi o , aynı paraya ev almaktansa faiz yemek cazip geliyor insanlara.
Fiyat aralığı bina yaşı bulunduğu İl ve semt neresi?
Bende ev arıyorum.
Bursa benım yer
Hocam emlak piyasası tamamen çakılmış değil ama ciddi anlamda yavaşladı. Ben de bu dönemi fırsat görüp Ankara’dan yatırım yapıyorum.
Size birkaç samimi tavsiye vereyim:
İlan yayınlandıktan sonraki ilk 1-2 hafta çok önemli olur. Çünkü en ciddi alıcılar genelde o süreçte çıkar.
Bir de “acil satılık” algısı oluşturursanız fırsat kollayan insanlar piyasa fiyatını aşağı çekmeye çalışır. O yüzden mecburiyetinizi çok belli etmeyin.
Ayrıca kaliteli alıcı sadece metrekareye bakmaz.
Sokağın huzuruna, semtin yapısına, apartmanın sakinliğine dikkat eder. İnsan artık evden çok yaşam alanı satın alıyor.
Bir diğer hata da telefonda pazarlık yapmak.
İnsan evi görmeden yapılan indirim, evin değerini düşürür. Pazarlık yüz yüze daha sağlıklı olur.
Son olarak bölgenizdeki gerçek satış fiyatlarına hakim olun.
Sadece ilan fiyatına bakarsanız piyasanın üstünde kalabilirsiniz.
Sağlıklı günler
Köyde bu yer nülüfer tarafında
Hocam inegölde Akrabalarım var Az önce googleden baktıgımda'da 1+1 daireler Yaklaşık minimum 950 bin Civarında sizin evin metrekaresi kaç?
1700 metre kare köyde avlulu ev hem avlunun tapusu var hem evın ev temız bakımlı 3+1
Hocam o tarz evler artık normal daire gibi değerlendirilmiyor.
1700 metrekare avlulu tapulu bir yer, özellikle temiz ve bakımlıysa yatırımcı da aile de çeker.
Bence en önemli konu konumu ve köye ulaşım mesafesi. Nilüfer tarafı olduğu için doğru alıcı denk gelirse değeri ciddi değişir.
Sadece aceleye getirip düşük fiyat vermeyin derim. Böyle yerlerde arsa payı bazen evin kendisinden daha değerli oluyor.
Çünkü kalabalıktan uzaklaşıp köy hayatı yaşamak isteyen çok insan var aslında şu an elinizde altın değerinde bir ev var sadece doğru zamanı beklemeniz gerekiyor.
Metropolleşme ile birlikte artan yapay insan çeşitleri Aklı başında ve karakteri oturmuş her bireyi Yalnızlığa ve köy hayatına sürüklüyor.
Ulasımı cok ıyı yerlerıde cok guzel
İlan aktifse linkini paylaşabilirsiniz hocam, ben de incelemek isterim.
Özellikle arsa payı ve konumu merak ettim.
Daha ılan vermedık
Soruyu ekonomi kategorisine alinmali. Ev satmanin zamani degil. Zaten istesende alici bulamazssiniz Şu an
Evi sagtınca para ne amaçlı kullanılacak buna göre karar vermeli.
15 sene üzerindeki binaların fiyatları düşük çok. Yeniler pahalı
Çok zor artık
Mesleğim benim gayrimenkul değerleme ama neden satmayı düşünüyorsun napicaksin satıp
Bende bursa da çalışıyorum ama soyle bir durum var. Satılığa çıkartırsın değerli bir noktada ise piyasa kötü bile olsa arazi her zaman kıymetlidir. Ayrica tam zamani satıp yeni gayrimenkul alicaksaniz
AYRICA o fiyata zor
Uzerindeev var ama ev kac m2?
Istersen ada parsel yaz özelden bakiym
Guzel rakam 10 a satıyorsan. Şu an evin maliyeti 3 m yakin. Ama yine yüksek rakam. 10 m satıyorsan satin ama bence 7 m civarı gibi. Net rakami ada parsel soylesen bakarm istersen tabi
Tapuda yazar esinize sorun o bilir. Mali olan malının herseyin bilmez mi. Bu umursamazlık ve kandırılmaya müsaitlik kusura bakmayın ama
Size takip aticam mesaj kapalısınız bisi sormam lazim yanlis anlamazsanız
Bu ülkede kalkan bişey inmez unutma
Tabi
Şöyle satıp ne yapacaksın önemli olan o
Anladım hayırlısı olsun
cok para ediyorsa sat gitsin
Beni yanlış anladınız gibi hissediyorum
Seeen daha bosamandin mi
Ev satılmaz
satalım yavrum
Bursa Nilüfer, Çamlıca Mahallesi'ndeyim
tamam , burada emlakçıyım ben satalım
görmek lazım. oralar değerli yerler. biraz uzak ama
vallahi satılanlar hep işyeri iş yerine uygun vesaire yerler konut hiç denk gelmedi şimdiye kadar
Zorrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?