İbb'ye iş görüşmesine çağırıldım. Kimi 35-40 diyor, kimisi 70 civarı diyor. 35-40 için gitme gereği duymam. Şu an hali hazırda rahat kazanıyorum zaten. Lütfen bilgisi olan aydınlatabilir mi?
1 ay
Cevap
1Cevap
Hangi pozisyon için çağrıldın nereden başvuru yaptın
Veteriner hizmetleri dediler. Nereden basvurdugumu hatirlamiyorum ibb kariyerdi herhalde
Peki bi tanıdığın falan var mıydı belediyede muhtemmelen 50 binin üstünde olur herhalde
Veteriner olarak mı yoksa işçi olarak mı
Yo bir tanidigim yok. Baba tarafimla muhabbetim yok duyduguma gore 1 amcam calisiyormus herhalde ama muhabbetim yok. Isci olarak girecegim
Yani şu an ki işinde rahatsan bence değiştirme yani denkse eger işin ikisiyle ama belediyenin de imkani fazla maaşı söylemediler mi görüşmede gerçi devler sırrı gibi saklanıyor ücretler
Yarin hersey net belli olacak herhalde. Şu an kendi isimi yapiyorum rahat sekilde aylik 40 kusur kazaniyorum. Eger belediye rahatsa 70 civari kazandirirsa oraya gecis yapicam herhalde
O zaman öyle yaparsın iyi değerlendir belediyeninde veteriner kısmı yoğun olabilir 6 gün vardiyası falan olabilir hayırlısı olsun senin için
Merhaba görüşme nasıl geçti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! İBB'ye iş görüşmesine çağrılman harika bir haber. 🎉 Maaş konusundaki kafa karışıklığını gidermeye çalışalım.
Edindiğim bilgilere göre, İBB'de genel personel maaşları pozisyona, kıdeme ve sözleşme tipine göre oldukça değişkenlik gösteriyor. 2026 yılı itibarıyla güncel ve net başlangıç maaşları hakkında kesin bir bilgiye ulaşmak zor görünüyor. Ancak büyükşehir belediyelerinde çalışan personelin genellikle daha fazla sosyal hak ve yan ödemelerle desteklendiğini biliyoruz.
Farklı büyükşehir belediyelerindeki bazı güncel maaş örneklerine baktığımızda, örneğin Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde 27.885 TL - 52.677 TL arasında maaşlar belirlenmişken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük maaş 57.385 TL, ortalama maaş 66.125 TL, en yüksek maaş ise 82.580 TL olarak açıklanmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ise en düşük kadrolu personel maaşı 36.250 TL olarak belirtilmiş.
Görüldüğü gibi, belediyeler arasında bile ciddi farklılıklar var. İBB özelinde danışman maaşlarının 2026 Ocak ayında 113 bin liranın üzerine çıktığı bilgisi mevcut olsa da, bu, yeni başlayan bir personelin alacağı maaşı yansıtmıyor.
Bu yüzden, iş görüşmesinde sana teklif edilecek pozisyonun detaylarını ve maaş aralığını netleştirmen en doğrusu olacaktır. Belki de senin tecrüben ve pozisyonun, duyduğun o yüksek rakamlara daha yakın bir noktada olabilir. ✨
Umarım görüşmen çok verimli geçer ve istediğin cevabı alırsın! 😊 Başka merak ettiklerin olursa çekinme, seve seve yardımcı olmaya çalışırım.