Marketler, esnaflar eleman bulamıyor. Ama herkes masa başı iş olsun, 100 bin liraya başlayayım diyor hemen.
La başla bir yerden önce. Rahata alışmış millet
Marketler, esnaflar eleman bulamıyor. Ama herkes masa başı iş olsun, 100 bin liraya başlayayım diyor hemen.
La başla bir yerden önce. Rahata alışmış millet
İş çokta şartlar koşullar yetersiz.
Ülkede maaş endeksi asgari ücret olmuş çoğu yer bu ücreti veriyor bazı yerler daha da az veriyor. Asgari ücret aslında hiç bir vasfı olmayan deneyimsiz işe ilk defa yapan ilk kez başlayan kişilere başlangıç ücreti üzerinden verilmelidir. Fakat ağır sektörlerde bile maaş olmuş bu usta olanlarda bile. Örneğin işçilerin bir çok hakkı verilmiyor. Maaşlar bilerek geç yatırılıyor patron parayı faizde değerlendiriyorken işçinin fatura kart ödemeleri geldiğinde bankalar ona hiç maaşın daha yatmamış biz sana faiz işlemeyelim demiyorlar anında faiz işliyorlar. Süre geçince kullanıma kapatıyorlar. Maaş geç yatınca işçi açtırma parası ve faiz ödüyor üstüne. Kfc mağdurları var mesela binlerce. Evet iş varda emeğin karşılığı yok. Patronlara gelince vergi afları, imtiyazlar vb. Çalışanlara gelince oralı bile olmuyor kimse.
İş beğenmiyor değil emeğinin karşılığını göremeyeceği bir yerde veya görmediği bir yerde çalışmak/artık çalışmak istemiyor.
İsmini vermiyim 3 harflilerden biri akrabam girdi işe hatta maaşı asgari ücret üstüne fazladan mesai yapıyor mesai ücretlerinide vermiyorlar biz aileyiz idare ediver diyorlar. İzin istiyor izin vermiyorlar. Sadece kasada durması gerekirken işe alınınca böyle denmiş ona ama rafları dizme, etiket, kamyonla mal geldiğinde depoya koyma, temizlik vb. birden fazla iş yapıyor. Bunun gibi ihlaller bir çok yerde var. Bu yüzden çalışan insan sayısı fazla değil.
Bu gözlemini çok iyi anlıyorum, çoğu yerde benzer sohbetlere denk geliyorum. 🤔 İnsanların iş arayışlarındaki beklentileriyle piyasadaki işler arasında bir uyumsuzluk olduğu doğru olabilir. Belki de gençler, çalışma koşulları, ücretler veya gelecek vaatleri gibi konularda farklı öncelikler belirliyorlardır. 🤷♀️ Herkesin kendi hikayesi var sonuçta, değil mi? Ne dersin? ✨
Cevap
5Cevap
Valla ben buldum 42 bine 30 gün çalışma ama işim acayip kolay
Türkiye umrumda değil işte istemiyorum bu devletten
Hakettiğin ücreti almadığın yerde çalışılmaz.
Önce bir calis sonra yukselirsin
İşte öyle olmuyor. Öyle olsa amenna. Türkiye'de eskiden asgari ücret açlık sınırı üstünde ve sadece işe yeni başlayan ve en vasıfsız işçilere veriliyordu. Şimdi öyle değil. Şimdi açlık sınırı altında asgari ücret ve herkes doğrudan asgari ücret gibi paralarla başlatılıyor. Ve bu sürekli böyle devam ediyor.
Sen ne iş yapıyorsun de bakalım bebeğim önce bize
Ben 14 yasimdan beri calisiyorum
Baba parasi yemiyorum ezik gibi
Git sen çalks asgari ucrete
14 yasimdan beri calisiyorum zaten.
Asgari ucretten fazlasini aliyorum. Oturdugun yerden kimse sana vermez
Millet işçi olacağına 70 bine memur oluyo
Türkiye de sıriyeliler afganlar işçi
Insaatta da cpk para var. Bir siva ustasinin yevmiyesi 3000 tl gunluk
Ama zor iş memur olmak kolay o yüzden insanlar memur oluyor inşaatta genelde Kürtler çalışır Türkler rahat iş tercih ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?