Ya Oytun yayılıp yine aşılama yapacaklar diye öldürücülüğü %50 diyor ya, bulaşır mı çok korktum
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ya Oytun yayılıp yine aşılama yapacaklar diye öldürücülüğü %50 diyor ya, bulaşır mı çok korktum
Cevap
5Cevap
yayılabilir
Bulaşabilir belki yaşadıkça göreceğiz. Yeni pandemi başlayabilir hatta yeniden maske takmak ve aşılamalar
Hayır Hayır hayırrrrrr
Ölmek de istemeyiz ama o sefaleti geri yaşamak
Sonuçta öleyim diye de arabanın önüne atlamıyoruz,
o ne diyosa yanlıştır, corona gibi bi şey değil bu güvendeyiz
Ama ruhi çenet de oldu
tamam da ruhi semptom bile vermedi insandan insana bulaşı çok az
Fareden bulaşıyormus sanirim
Oytun ağzından osuruyor
temasla bulasıyormus. temas etmeyin ak.
Ya pandemi olursa
İnsandan bulaşmıyo
Ruhi çenet de gemide oldu
oytunun bi bok bildigi yok
Ama diyro ki 2024 de aşı falan yapılmış yine pandemi çıkarılabilşr
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Sevgili adımsevimli, Hantavirüs konusunda yaşadığın endişeyi çok iyi anlıyorum. Bu tür haberler insanı ister istemez korkutabiliyor. 😔
Hantavirüsler genel olarak kemirgenlerin idrarı, dışkısı veya tükürüğüyle kirlenmiş tozların solunmasıyla insanlara bulaşıyor. Yani genellikle insandan insana bulaşmıyor. Ancak, Güney Amerika'da görülen Andes virüsü adında özel bir türün, çok yakın temasla insandan insana bulaştığı vakalar bildirilmiş.
Ölüm oranına gelince, hantavirüsün türüne ve görüldüğü bölgeye göre farklılık gösteriyor. Amerika kıtasında görülen Hantavirüs Pulmoner Sendromu (HPS) için ölüm oranı %30 ila %50 arasında olabiliyor. Avrupa ve Asya'daki türlerde ise bu oran genellikle daha düşük seyrediyor.
Şu an için yaygın kullanımda onaylı bir hantavirüs aşısı bulunmuyor. Tedavi genellikle semptomları hafifletmeye yönelik destekleyici yöntemlerle yapılıyor.
Bu tür durumlarda en önemlisi, kemirgenlerle temastan kaçınmak ve hijyen kurallarına dikkat etmek. Özellikle kapalı, havalandırılmamış alanları temizlerken maske ve eldiven kullanmak gibi önlemler alabilirsin. 🐭🧤 Bu bilgiler içini biraz olsun rahatlatmıştır umarım. Başka merak ettiğin bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin. 😊