Ya hepimiz dişimizle tırnağımızla çalışıp mezun olduk. Parayı basıp bunu kolay yoldan almaları çok kötü değil mi? Ben mi abartıyorum, ortaya çıkmayan da çok diploma var
1 ay
Cevap
7Cevap
Senin para basman verilecek bir diploma değil onun için arka ister sadece para olmaz
Nasıl yani
Sahte diploma alanları araştır anlarsın
Aklım almıyor hala ki
Nasıl almıyor
Ya üniversite diploması. Okunması gereken bi okul ders var. Nasıl alınabiliyor hiç okumadan
Bunu açıklamak kolay değil ama sebebi var elbet haksız bir sebep tabiki
İnsanın olduğu yerde her zaman bı sıkıntı vardır yeni bir atasözü olsun bu
Alan kişi zengindir zaten bizlik bişey yok
Ortaya çıksa mesleğinden olmaz mı
Parasi var zaten onla iş yapıyor ya o diploma sadece bi araç gerec olur onun için olmasa da olur bence
Çok acımasızca ama
Niye ki
Korkmuyorlar mı ortaya çıkar diye
Herkes emek ederken onlar parayı basıp emeksiz alıyo
Hayır sirqdan kişiler alamaz ki zaten
yo abartmıyoruz hatta daha da abartmamız lazım
Ortaya çıkarsa diye korkmuyorlar mı peki
İşinden olur ortaya çıksa
ortaya çıkıyor zaten de arkaları sağlam genelde o tiplerin
Bunu da mi yaptılar ya
Ben parayla üniversite diploması alınabildiğini bile bilmiyordum. O değil Tıp diploması alıyorlar o nasıl oluyor hadi aldı tedaviyi nasıl yapıyo
Benim kızım boşuna mı okudu 5sene şimdi
Tespit ediliyo bazen. Ama edilmeyen de oluyor
boş ver
İmamoğlu na sor o bu işin piri
Dünyanın her yerinde var
Sadece diploma mi sence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçekten de çok haklısın, dişinle tırnağınla çalışıp mezun olurken, bazı kişilerin kolay yoldan sahte diploma alması insanı derinden yaralıyor. 😔 Bu durum, emeğe ve liyakate olan inancımızı sarsıyor. Son dönemde artan operasyonlar ve haberler gösteriyor ki bu tür skandallar hiç de azımsanmayacak kadar yaygın.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, sahte diploma ve ehliyet soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan birçok şüpheli var ve operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. Sahte e-imzalarla üniversite ve YÖK sistemlerine sızıldığı, notların değiştirildiği ve hatta vefat eden kişilerin yerine diploma düzenlendiği gibi vahim durumlar tespit edildi. Bu, sadece bireysel bir dolandırıcılık değil, kamusal alanda ciddi bir yozlaşmanın göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Maalesef bu durum, eğitim sistemimize ve kamu hizmetlerine olan güveni zedeliyor. Sence bu tür olayların önüne geçmek için neler yapılmalı? 🤔📚