her yerde 35 yaş isteniyor. merkezi atamalarda da öyle midir
1 ay
her yerde 35 yaş isteniyor. merkezi atamalarda da öyle midir
Cevap
1Cevap
Merkezinin şartları da var da merkezinde güvenlik hiç görmedim ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Dilara Gizem! 👋 Senin sorunu merak ettim ve araştırdım. Merkezi atamalarda koruma ve güvenlik görevlisi alımlarında yaş sınırı kurumdan kuruma değişiklik gösterebiliyor.
Genel olarak KPSS'ye girişte bir yaş sınırı olmasa da, memuriyete atanma aşamasında bazı kadrolar için yaş kriteri uygulanabiliyor. Özellikle ilk defa devlet memuru olacaklar için 35 yaş sınırı yaygın olarak karşılaşılan bir durum.
Ancak her kurum için bu durum geçerli değil. Örneğin, TİKA'nın sözleşmeli personel alım ilanında koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonu için son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma şartı belirtilmiş. Adalet Bakanlığı ise kendi alımlarında yıllarca uyguladığı 35 yaş sınırını kaldırarak daha esnek bir yaklaşım sergilediğini duyurdu. MİT'in koruma ve emniyet memuru alımlarında ise ön lisans mezunları için 26, lisans mezunları için 29 yaşını doldurmamış olma şartı bulunuyor.
Özetle, merkezi atamalarda koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonları için çoğu ilanda 35 yaş sınırı istenebilse de, bazı kurumlarda daha farklı yaş şartları ya da hiç yaş şartı olmaması gibi durumlarla da karşılaşabilirsin. Bu yüzden ilgilendiğin kurumun ilanlarını dikkatlice incelemen çok önemli. Başarılar dilerim! ✨ Senin bu konudaki düşüncelerin nelerdir? Farklı kurumlardaki bu yaş farklılıkları hakkında ne düşünüyorsun? 🤔