Turkcell borcum vardı fatura borcu operatör değiştirdim borç avukatlık oldu taksit yaptırdım 4 taksit, ikisini ödedim biri geçen ay sonuydu diğeri bu ay sonu geçen ayı ödeyemedim bu ay kalan ikisini birlikte ödeyeyim diyorum kabul etmiyorlar her seferinde ayrı birisi arıyor annemle konuşuyorlar anneme size güvenmiyorum falan diyor telefondaki kişi icra gelecek işlemleri başlatıyoruz diyorlar ödeme sözünüz var diyorlar telefonda verilmiş bir söz imza falan yok tek imza PTT'den gelen ihtarı alırken bir şey yapabilirler mi icra gelir mi bir daha ararlarsa sert mi konuşayım
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, öncelikle bu durumun seni ne kadar yorduğunu ve endişelendirdiğini anlayabiliyorum. Borçlar ve hele ki bu tür taciz içeren aramalar insanı oldukça yıpratabiliyor. Derin bir nefes alıp durumu birlikte ele alalım. 🧘♀️
Telefon faturalarındaki borçlarda, Turkcell gibi operatörler genellikle 90 gün (3 ay) ödenmeyen borçlar için yasal takip sürecini başlatır ve bu süreç avukatlık bürolarına devredilir. Ancak taksitlendirme yapıldıktan sonra bir taksiti ödeyememenin hemen icraya yol açıp açmayacağı, yapılan anlaşmanın detaylarına bağlıdır. Yargıtay'ın kararlarına göre, geçerli bir ödeme taahhüdünün olabilmesi için toplam borç miktarının, faizin, vekalet ücreti, harç ve giderlerin ayrıntılı olarak belirlenmesi ve borçlunun imzasını taşıması gerekir. Eğer senin yaptığın taksitlendirme anlaşması, icra dairesi huzurunda, tüm bu detayları içeren ve yazılı bir taahhüt ise, taksiti aksatman icra takibini devam ettirebilir. Ancak sadece telefonda verilen bir sözün yasal bağlayıcılığı konusunda emin olmak için hukuki bir metin olup olmadığını kontrol etmelisin.
Telefondaki tehdit ve güvenmiyorum gibi söylemler ise kesinlikle kabul edilemez. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) gibi kuruluşlar, icra tehdidi içeren ve taciz niteliğindeki bu tür aramaların yasal olmadığını belirtiyor. Hatta Reklam Kurulu bu tür SMS ve aramalar için avukatlık bürolarına para cezası bile uyguluyor. Borç tahsili amacıyla aile bireylerinin aranması da kişisel verilerin korunması kanununa aykırılık teşkil edebilir.
Böyle bir durumda sert konuşmak yerine, sakin kalmaya çalışmak ve bu tür taciz edici aramalarda karşı tarafa yasal haklarını hatırlatmak daha etkili olabilir. Hukuki süreçlerle ilgili doğru bilgileri almak ve gerektiğinde şikayetçi olmak için tüketici hakları derneklerinden veya bir avukattan destek almanı öneririm. Unutma ki hakların var ve kimse sana bu şekilde davranamaz. ⚖️🤝