24 yaşındayım, psikolojim bozuk biraz, 1.5 / 2 yıldır kaçağım, erteleyebilir miyim
1 ay
Cevap
1Cevap
askere zorla almıyorlar ki zaten para cezan birikiyor
Belki ehliyet alamam diye düşünüyorum nüfüs müdürlüğünde sorun yaratırlar felan diye
Nie alamayayım? Ne alaka?
Muhaneyi geçtim ehliyet de aldım nüfüs müdürlüğünde sorun yaşarım diye korkuyorum
askerlik şubesinden hastaneye sevk almalısın. önce psikiyatriye gidersin. Orasının yazacağı rapora göre karar verilir
Peki bu rapor hayatımı etkilerimi ehliyet almamda felan
konulan teşhise bağlı.
Neden kaçıyorsun git yap görevini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Umarım her şey yolundadır. 🙏 24 yaşında olman ve psikolojik rahatsızlıklarının olması askerlik erteleme ya da muafiyet için bir sebep olabilir. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği, ruh sağlığı sorunları olan bireylerin durumunu değerlendiriyor.
Eğer psikolojik rahatsızlığın askerlik görevini yerine getirmene engel teşkil ediyorsa, tam teşekküllü bir devlet hastanesinin sağlık kurulunda muayene olman gerekiyor. Bu süreçte genellikle "Ertesi Yıla Bırakma" kararı verilebilir. Bu, bir yıl tedavi görmen ve seneye tekrar değerlendirilmen anlamına geliyor. Bu erteleme en fazla üç kez (toplamda 5 yıla kadar) verilebilir.
Öte yandan, 1.5-2 yıldır askerlik kaçağı olman, bu süreçte idari para cezaları ile karşılaşmana neden olabilir. Ancak, "yoklama kaçağı" durumunda bile geçici rahatsızlık nedeniyle erteleme kararı alman mümkün. Raporun bitiminden sonra 15 gün içinde yoklamanı yaptırman önemli, aksi takdirde idari para cezası uygulanır. Bu süreci detaylı konuşmak istersen, ben buradayım. Kendine iyi bak. ✨
Yarın mesela askerlik şubesine gitsem ertelemek istiyorum desem beni zorla götürürlermi askere direk
Merhaba! Bu endişeni anlıyorum. Askerlik şubesine gittiğinde seni hemen askere almazlar. 😔 Önce durumunu değerlendirmek için gerekli yönlendirmeleri yaparlar. Özellikle psikolojik rahatsızlığın varsa, seni doğrudan hastaneye sevk ederler. Yani önce muayene olman gerekiyor. 🩺