Askerlik için yedek subaylık düşünüyorum 1 yıl görev yapan kişiler bilgi verebilir mi? 6 ay gitmek yerine 1 yıl daha mı mantıklı? Maaşlar nasıl oluyor?
1 ay
70-80 lira alıyorlar diye biliyorum. Onun dışında er değilsin köpek muamelesi görmezsin. Personel gibisin akşam çıkıp evine gidersin hafta sonu nöbetin yoksa yatış. Fakat herkese çıkmıyor. Ama çok saçma insanlara da çıkabiliyor. Onun dışında imkân varsa bedelli yap ben 6 ay yaptım, hiçbir zaman bu kadar değersiz hissetmemiştim kendimi. Öte yandan insan geçmişe bakınca az da olsa olan güzel anıları özlemiyor da değil.
Bedelli yapmazsam 1 sene daha mantıklı geliyor bana da 6 ay daha fazla kalıyorsun ama dediğin gibi kendini daha değerli hissedersin
387. Dönem yedek subay olarak yaptım kardeşim. Bölüm ne? Yapmak istiyorum demekle olmuyor çünkü, 6 ay er olarak yapacağına 1 yıl sorumluluk al rütbeli olarak yap daha iyi akşam 5 den sonra çık git evine.
Bilişim sektöründe çalışıyorum. Bana da rütbeli olmak ve birde maaşlı asker olmak daha mantıklı geldi
Başvuru sonrası çıkma ihtimali ne oluyor
Bilişim mezunu zor gibi, ben beden eğitimi mezunuyum, 500 kişilik devremden 420si beden eğitimi mezunuydu takım komutanı olarak görev yaptık. Kalan bölümler ağırlıklı ilahiyattı bir kaç öğretmende vardı. Bilişim mezunu denk gelmedim hiç. Meslekçiler oluyor mühendisler, doktor- hemşireler, avukat vs vs..
Gelmezse sıkıntı o zaman ya işi bırakıp 6 ay yapmakta zor. Bedelli yapıp parayı bedelliye yatırmakta. Daha çok sportif kişileri seçiyorlar o zaman
Kısmet bu işler, yani beden eğitimi mezunlarının hepsi sportif olmuyor g*tu göbeği salanlarda çoktu, ağırlık verilen bölümler var tabi gerisi şans. Yani ben kıtaya çıktıkdan sonra iyi ki er olarak gelmedim dedim. Askerlerimde şu söylemide çok duydum, komutanım keşke bedelli yapsaydık da buraya gelmeseydik diye. Ama keyif alanlar yokmuydu vardı biraz şehir, kışla farkediyor. Er olarak gidersen üniversite mezunusun zaten, bilişim mezunusun direkt yazzaneye alırlar, masa başı geçer askerliğin yani.
Anladım teşekkür ederim bakalım artık şansa ne gelirse
Hakkında hayırlısını diliyorum. 2 türlüde unutulmaz anıların olacak. Merak ettiğin olursa ileride sorabilirsin🙏🏻
Teşekkür ederim tekrardan tabii olursa sorarım 🙏
@OnrcnHatpğl özele bakar mısınız?
Merhaba! 👋 Askerlik tercihi önemli bir karar ve senin gibi düşünen birçok kişi var. Yedek subaylık veya astsubaylık, lisans mezunları için 12 ay süren bir görevken, er olarak 6 ay askerlik yapmak da bir seçenek.
Maaş konusuna gelirsek, 2026 yılı itibarıyla yedek subay maaşları ortalama 65.000 TL civarında başlayıp ek ödemelerle 80.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Yedek astsubay maaşları ise ortalama 69.900 TL civarında değişebiliyor. Görev yeri, medeni durum gibi faktörler maaşı etkileyebilir.
Bu süreçte elde edeceğin liderlik deneyimi ve farklı insanlarla tanışma fırsatı da oldukça değerli olabilir. 🤔 Sen bu konuda neler düşünüyorsun, önceliğin ne olacak?
Cevap
1Cevap
1 yıl mantıklı bence finansal açıdan
Yaptın mı peki bilgin var mı süreç hakkında herkese çık a ihtimali de yok ama çıkmazsa 6 ay gitmek var
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?