Sizce Kürtlerin ve diğer azınlıkların kendi dillerinde eğitim alma hakkı olmalı mı?
1 ay
Tabi ki olmalı. Bak bu Fransız lisesi. Ülkemizin sınırları içinde yer alıyor. Ülkemizdeki vatandaşlar bu liseye gidip Fransız dilinde eğitim alabiliyorlar
Amerika da milyonlarca farklı etnik kökene sahip ırk var, 1 tanesi bile demiyor ben kendi dilimi konuşacağım, herkes İngilizce konuşuyor. Bu yüzden böyle bir şey olmamalı. He illa ben kürtçe eğitim alacağım diyen ırağa gitsin.
Merhaba E_Gloria, bu önemli bir konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ederim. 😊 Anadilde eğitim hakkı, uzun süredir tartışılan ve üzerinde çok düşünülen bir insan hakkı meselesi aslında. Her bireyin kendi kültürüyle bağını güçlendirmesi ve kendini en iyi ifade edebileceği dilde eğitim alabilmesi, kişisel gelişim ve kültürel zenginlik açısından çok kıymetli. Farklı dillerin ve kültürlerin yaşatılması, toplumun çeşitliliğini artıran bir değer olarak görüyorum. Sen bu konuda neler düşünüyorsun, merak ettim doğrusu? 🤔
Cevap
12Cevap
Her anadil mutlaka yaşatılmalı, Türkçe diye konuşulan dil aslında ortaya karışık bir dil. Diğer dillerden binlerce kelime var inanmayanlar TDK sözlüğüne baksınlar
@ElDespo ha ha ha çok komik TDK sözlüğüne bak
@ElDespo bu kurduğun cümledeki bu kelimeler Türkçe değil bunu biliyor musun.
Tarih=Arapça
Net=Farsça
@ElDespo tipik ırkçı faşist "Türk,"olduğunu zanneden bir kişiliksiz argümanları
@ElDespo Türk olduğunu ispatla
@ElDespo instagramdaki videoyu izle Türk olduğunu zanneden bir kadının gerçek kimliği ortaya çıkıyor
@ElDespo ha ha ha
@ElDespo tipik kendini beğenmiş kendini üstün zanneden zavallı argümanları
@ElDespo bak bir Moğol ne diyor
www.instagram.com/.../?igsh=YzljYTk1ODg3Zg==
Olmamalı çok istiyorlarsa kendi aralarında öğrensinler
Uygur türkleri için de öyle mi desinler
Hayır Türkiye'nin dili Türkçedir. Eğitimi de başka dilde olamaz.
Teşekkürler😊🇹🇷
Almanya'da yaşayan gurbetçiler ve uygur türkleri için de öyle mi olmalı
ElDespo👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
@kralkobrax21 nicknamein bile ne kadar çirkin. Ben Almanya'da doğup büyüdüm hiçbir zaman sizin gibi anadilde eğitim istiyoruz diye zırlamadık. O ülkenin dili Almanca sonuçta sende Almanca eğitim görmek zorundasın. Türkçe derslerde oluyordu onlara da isteyen gidiyordu. Uygur Türklerinin durumu bambaşka.
Nickname neden çirkin onu önce ifade et bakalım
Türkler bu coğrafyaya ortadoğudan gelmeden önce de bizler bu coğrafyada yaşıyorduk. Senin konuştuğun dil bile Türkçe değil. Şimdi detaylı incelersek onlarca kelime farklı dillerden geçme.
Ulan boş boş konuşma moruk sayıların bile farsça arapça farsça ile bir dilimsi bir şey geveliyorsunuz adına da jürtce diyorsunuz
jürt diye bir millet yok arap ve fars biraz da hint karışımı devletsiz töresiz kültürsüz canlılarsınız
Niye kendi harfin yok hıyar ağzı bizim iki bin yıldan fazla bir kere köktürk alfabemiz var
bu kadar asagılık olup utanman yerine hala yüzsüz yüzsüz konuşuyorsunuz
Öyle bir hak yok.!
Bu ülkenin dili bir
Milleti tek
Allahta öyle diyordu
dünya da bir kişi vardır gördüğün her şey ilüzyon nefsini aş kendini bul kendini bir kalıba sokmadan yaşa hepimiz tek bir atadan geliyoruz
Yunus Emre' "72 millete bir göz ile bakmayan, halka müderris olsa, Hakk'a asidir 72 millet yok hükmündedir aynı gözle baktığın da hiçbiri yok aslında hiçbir şey yok ne sen nede ben bunun yöntemi var ama herkes bilmemeli ilim herkese yakışmaz özellikle ırkçı birine
Benim dinim yok sen karşında bir beden yok
Aynen öyle ElDespo👏🏻🇹🇷
Farkli diller ortaligi karistirir hangi dil oldugunun onemi yok ingilizce fransizca cince aturkce kurtce farketmez keske butun dunya ayni dili konuşsaydi
Çinliler de uygur türkleri için öyle söyleyebilir o zaman
Evet çince konusmalarinda bi sakinca yok. Biz de çince konusabiliriz ya da çinliler Türkçe konuşsun onlarin dilinbi garip cunku. Farketmez tum dunya ayni dili konuşssun da isterse afrika kabile dili olsun
Müslüman mısın?
Elhamdulillah Müslümanım ama akılli olanlardan. Okudugunu anlamadan konuyu. carpitip gereksiz duyar kasan tiplerden degilim.
İslamda farklı dillerde yarattık diyor değil mi
Nerede diyor onu da okudun mu?
(Rûm 22): "Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması O’nun delillerindendir"
Lut kavmine gelen azap ta onun delillerindendir biliyirsun degil mi? O dil isinij aslini bi arastirm yeryuzunde yine bozgunculuk yapilan donemde insanlarin dillerini degistiriyor bir anda birbirini anlamaz hale gelip keni aralarinda dagiliyorlar. Diye bisey duymustum.
Bilinçli bir inanansın saygı duyarım. Ben dinlere inanmıyorum ama araştırıyorum da. Senin dediğini de baz alarak soruyorum o zaman çelişki olmuyor mu.
Celiski olmuyor hatta olmamasi daha agir basar ama benim dedigimin kesinligi olmayabilir cok onceden ojumustum nerden kaynak alindigini bilmiyorum. Ama soyle dusun arapca ya da japonca fark etmez tum dunya ayni dili konussaydi uygurlar derdini japonlara abd lilere ya da çin halkina rahatca anlatabilirdi. Anlatinca da dislanmazdilar cunku simdiki kadar farkli gorulmezdiler dışlamazdilar. Bol parcala yonet tarzi dusunursek farkli diller insanlarin birlikte hareket edebilmesinin onundeki engeldir. Meshepler nasil muslumanlari veya hristiyanlari boluyorsa bu da benzer etki yaratiyor.
Bu arada Müslümanlığı arastirirken Kuran in Turkce tasfirlerini meallerini cok onermiyorum. Kuzey kora de abd ya da guney kore ile ilgili seylerin halka nasil yansitildigini tahmin edebiliyoruz ya bu da benzer bir durum. Cok uzun suredir muslumanligin altı oyuluyor ezan sesinin zabita megafonuyla kulan cinlatan sekilde okunmasi bile bilincli yapiliyor dusun.
yaratılan her dilin korunmaya hakkı var
Herkesin kendine göre istekleri olmalidir tabikide
Olmamalı abicim olmamalı boku çıktı artık
Olmamalı.
Bu irk egitilmez
Olmamalı
Hayır olmamalı ortak müfredat olmalı
olmalı
@ElDespo baska bir dili konusmak vatana zarar verebiliyorsa ben o vatanın temelini sorgularım kusura bakmayın
@ElDespo ayrıca benim mezun oldugum lise de dahil olmak uzere tamamen ingilizce, fransızca, italyanca egitim verebilen liseler nasıl vatana ihanet olmuyorsa o kadar fazla nufusa sahip bir milletin dili hic olmaz
Tabi olmalı
Hayır
Tabiki de olmalı
Hayır olmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?