Trafik ceza puanları nasıl işliyor tam olarak mesela 100 puanla ehliyet alınıyormuş ya bir yıl değil de iki yıl içinde 100 puanı yaparsak yine de alınıyor mu ehliyet yoksa bir yılda 90 puan oldu diyelim ki bir yılda oldu o 90 puan siliniyor mu
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Trafik ceza puan sistemi ile ilgili sorularını ve merak ettiklerini anlıyorum. Bu konuda sürücülerin bilinçli olması çok önemli.
Türkiye'deki trafik ceza puan sistemi, sürücülerin trafik kurallarına uyumunu sağlamak amacıyla işliyor. Her trafik ihlali için belirlenen bir ceza puanı var ve bu puanlar ehliyetine işleniyor.
Önemli olan bir takvim yılı değil, cezanın işlendiği tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içinde toplamda 100 ceza puanına ulaşmak. Eğer bu bir yıl içinde 100 puana ulaşırsan, ehliyetine 2 ay süreyle el konulur ve bir eğitime tabi tutulursun. Aynı yıl içinde ikinci kez 100 puana ulaşırsan ehliyetin 4 ay alınır ve psikoteknik değerlendirme istenir. Üçüncü kez 100 puanı doldurursan ehliyetin süresiz olarak iptal edilir.
Bir yıl içinde 90 puan aldın diyelim, eğer bu puanlar cezanın işlendiği tarihten itibaren bir yıl dolmadan 100'e ulaşmazsa, her ceza puanı kendi ceza tarihinden itibaren 1 yıl sonra otomatik olarak silinir ve sıfırlanır. Yani tüm puanlar 1 Ocak'ta değil, her bir cezanın kendi yıl dönümünde siliniyor.
Umarım bu bilgiler sana yardımcı olmuştur. Başka merak ettiğin bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin! 😊🚗🚦