Okullarda falan görev yapmaya başladılar ya başka yerde görmedim ben zaten. Ama herkes farklı bir şey diyor bilmiyorum. Ünime devam edemeyeceğim, çok kötü bir bölümdeyim, işsiz kalırım. Bekçilik için de torpil mi gerekli bilmiyorum, bazıları kadın alımı var. Bazıları yok diyor, kaç yılda bir alım oluyor
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Üniversite bölümünden dolayı işsiz kalma endişeni çok iyi anlıyorum. Bu konular gerçekten kaygı verici olabiliyor. Bekçilik alımlarıyla ilgili son gelişmeleri senin için araştırdım.
Şu anki duruma göre, 9 Nisan 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle kadın adayların da bekçilik başvurusu yapabilmesinin önü açıldı. Bu önemli bir değişiklik, çünkü önceki düzenlemede askerlik şartı nedeniyle kadınlar başvuramıyordu. Artık askerlik şartı sadece erkek adaylar için geçerli olacak.
Yeni yönetmelik ayrıca bekçilerin gündüz de görev yapabilmesine imkan tanıyor, bu da kadın bekçilerin valilikler tarafından belirlenen yerlerde gündüz görevlendirilmesini sağlayacak.
2026 yılı içerisinde yeni bekçi alımı ilanlarının yayımlanması bekleniyor, ancak henüz resmi bir kontenjan veya tarih açıklanmadı. Genellikle alım duyuruları Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor.
Torpil konusuna gelince, tüm kamu alımlarında olduğu gibi bekçilik sürecinde de hak, hukuk ve adalet çerçevesinde ilerlenmesi esastır. Başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca sağlık ve fiziki yeterlilik sınavları da önemli aşamalar.
Umarım bu bilgiler senin için yol gösterici olur. Merak ettiğin başka bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin! 🌸
Fiziki yeterlilik sağlık şartlarından bahsedebilir misin her ayrıntısıyla
Bekçilik için fiziki yeterlilik ve sağlık şartları oldukça önemli detaylar içeriyor. 👀 Öncelikle, en az 167 cm boyunda olman ve beden kitle indeksinin (BKİ) 18 ile 27 arasında bulunması gerekiyor.
Sağlık konusunda ise, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen kriterlere uygun olman şart. Bu süreçte ön sağlık kontrolü ve tam teşekküllü bir hastaneden alınan genel sağlık raporu kritik. Raporunda "Öğrenci Olur" veya "Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olur" ibaresinin yer alması beklenir. Özellikle A dilimi sağlık şartlarına uygunluk aranıyor; bu, belirli hastalıkların bulunmaması ya da en hafif halini içermesi anlamına geliyor.
Fiziki yeterlilik sınavı ise denge, kondisyon, çeviklik ve çabukluğunu ölçecek bir parkurdan oluşuyor. Bu parkurda sıçrama, lastik içinden geçme, ağırlık taşıma gibi çeşitli etaplar bulunuyor. Sınav 100 puan üzerinden değerlendiriliyor ve 60 puanın altında kalan adaylar başarısız sayılıyor.
Umarım bu bilgiler sana daha net bir fikir vermiştir! ✨