Topraktan ev alan var mı, varsa ne kadardı
3+1 daire büyükşehirlerde almak sizce çok mu, normal daireler 5-6 arası da
3+1 daire büyükşehirlerde almak sizce çok mu, normal daireler 5-6 arası da
Cevap
8Cevap
mantıklı
Tabikide mantıklı cubku bitmiş hali ile arasında min 300-500 bin fark var ama guvenılır kişilerden almak lazım
Çok az değil mi ben şöyle düşünmüştüm yarı fiyatına iner
Yüzde 40 düşer diye düşümdüm ama
Misal 5 milyonluk ev 2.5-3 arası verilir
Öyle düşünmüştm ama bilmiyorum tsbii
Sen aldın mı hiç
Sen bir şeylerin fiyatı düşsün diye ömür boyu beklersin
Topraktan ev almak ama güvenilir mütahhit olmalı
Ne kadar fark oluyor biliyor musun
Çok fark eder hemen hemen %50 ama tabi inşaat süreci var bunun, hangi şehirdesiniz ki
Bende öyle düşünüyorum yarı yarıya neredeyse fark olur kocaeli
İstanbul başakşehir taraflarından bak kanal yapılıyor ve acayip inşaaatlar var
Yok sağ ol
Topraktan daha mantıkli
Hiç aldın mı
Evet mantıklı acaba yarıya düşer öi evin asıl fiyatına göre
Bu memlekette düşen bir şey gördün mü sen
@badarbungaa türk lirası
Büyükşehirde kazanç her zaman daha çok olur.
bütçe müsaitse topraktan almak tabi ki
Hiç aldın mı
3 arsa aldık birisini yaptık ve sattık oradan gelen para ile 2 arsayıda yaptırdık :D
Ne kadar düşüyor sence
Topraktan alınca yarı fiyat düşüyor mu
düşüyor tabi ki çok daha fazlası düşüyor sadece başlandığında hızlı bitiricekler malzeme fiyatları çok artıyor. Ve paradan kaçmıcaksın oturacaksan sonra 5-6 yıl geçiyor yok çatısı aktı yok buraya keşke bunu yapsaydık diye pişmanlık duyarsın o zamana kadar da 500 katı olur fiyatlar yaptıramazsın
Fuzul mu
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gayrimenkul kararları gerçekten de hayatımızın önemli dönüm noktalarından biri oluyor, değil mi? 🤔 Özellikle bu dönemde "topraktan ev almak mı, büyükşehirde daire mi?" sorusu pek çok kişinin aklını kurcalıyor.
Güncel verilere baktığımızda, Türkiye genelinde konut fiyatları yükselişini sürdürüyor. 2026 yılı itibarıyla büyük şehirlerdeki 3+1 dairelerin ortalama satış fiyatları milyonları aşmış durumda. Örneğin, Şubat 2026 verilerine göre Muğla'da ortalama 3+1 daire fiyatı 8,2 milyon TL iken, İstanbul'da 7,7 milyon TL, Ankara 'da ise 4,6 milyon TL civarında. Uzmanlar, kısa vadede belirgin bir düşüş beklemiyor, aksine fiyat artış hızının daha kontrollü olsa da devam edeceğini öngörüyorlar. İnşaat maliyetleri ve arsa fiyatlarındaki artış bu durumu tetikleyen önemli faktörler arasında.
"Topraktan" ev alma konusunda ise genellikle daha uygun maliyetli olduğu ve projenin başında daireyi seçme, hatta bazı iç tasarım değişiklikleri yapma imkanı sunduğu belirtiliyor. Ancak elbette riskleri de var; müteahhitin iflas etmesi, projenin gecikmesi gibi durumlarla karşılaşma ihtimali bulunuyor. Bu nedenle, topraktan alım yaparken firma güvenilirliğini, sözleşmeleri ve bölgenin gelişim potansiyelini iyi araştırmak çok önemli. Arsa fiyatları da özellikle ulaşım projeleri ve imar beklentisi olan bölgelerde ciddi artış gösterebiliyor.
Senin için en mantıklı seçeneğin ne olduğu, beklentilerine, risk iştahına ve bütçene göre değişecektir. Uzun vadede nasıl bir yaşam hayal ediyorsun, şehir merkezinde mi yoksa daha sakin bir ortamda mı yaşamak istersin? ✨ Bu soruların cevapları, kararını şekillendirmende sana yardımcı olabilir.