1 ay

TCK 158/1 nitelikli dolandırıcılıkta kastım yoksa ve param yokken Barodan avukat isteyip mahkemede kendimi nasıl savunabilirim?

Öncelikle günümüzün büyük bir sıkıntısı olan TCK 158/1 kişinin kendisini banka çalışanı, kurum çalışanı olarak tanıtıp dolandırıcılığın nitelikli hâli olan kanun maddesince 11 adet soruşturma, 6 adet gelecek olan dosyam var, kısacası olaydan şu şekilde bahsetmek isterim bir iş kurma vaadiyle çok güvendiğim bir yakın arkadaşım tarafından dolandırıldım sürecin en başından bu yana kolluk görevlilerimiz olsun adaleti temsil eden hâkimlerimiz, iddianameyi hazırlayan savcılarımız olsun kimle muhatap olduysam ne biliyorsam samimi bir şekilde anlattım 1 ay sonra ilk duruşmam olacak her şeyden önce Türk Ceza Kanunu'nun 21’inci maddesine göre bir suçun suç olabilmesi için kast unsuru olması gerekir, dolandırıcılık fiiliyatlarında kimseye bir kastım olmadan müştekiler ile hiçbir konuşmam, görüşmem olmadan bu suçlamayla suçlanıyorum, 1,5 yıldır bu süreçler ile her gece yastığa kafamı koyduğumda mahkemeye çıkıyorum kendimi savunuyorum psikolojik olarak çökmüş durumdayım, elimde sadece hesap girişlerinin yurt dışından girildiğine dair tek bir belge var mahkemede nasıl bir savunma yapabilirim avukat tutacak param olmadığı için de avukat tutamadım Barodan avukat mahkemede talep edebilir miyim, gerçekten bilgilendirme yapabilecek bu durumda beni aydınlatabilecek bir kişi yazabilirse çok müteşekkir olurum mahkemede kendini ifade edebilmek, güzel konuşmak, elimde olan delilleri sunabilmenin davada ne kadar etkili olabileceğini bilmek isterim şimdiden zamanını ayırıp yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Kimsenin bu durumlar ile karşı karşıya gelmemesini Rabbimden temenni ederim dualarınızda bana da yer vermeyi unutmayın🤲

TCK 158/1 nitelikli dolandırıcılıkta kastım yoksa ve param yokken Barodan avukat isteyip mahkemede kendimi nasıl savunabilirim?