Öncelikle günümüzün büyük bir sıkıntısı olan TCK 158/1 kişinin kendisini banka çalışanı, kurum çalışanı olarak tanıtıp dolandırıcılığın nitelikli hâli olan kanun maddesince 11 adet soruşturma, 6 adet gelecek olan dosyam var, kısacası olaydan şu şekilde bahsetmek isterim bir iş kurma vaadiyle çok güvendiğim bir yakın arkadaşım tarafından dolandırıldım sürecin en başından bu yana kolluk görevlilerimiz olsun adaleti temsil eden hâkimlerimiz, iddianameyi hazırlayan savcılarımız olsun kimle muhatap olduysam ne biliyorsam samimi bir şekilde anlattım 1 ay sonra ilk duruşmam olacak her şeyden önce Türk Ceza Kanunu'nun 21’inci maddesine göre bir suçun suç olabilmesi için kast unsuru olması gerekir, dolandırıcılık fiiliyatlarında kimseye bir kastım olmadan müştekiler ile hiçbir konuşmam, görüşmem olmadan bu suçlamayla suçlanıyorum, 1,5 yıldır bu süreçler ile her gece yastığa kafamı koyduğumda mahkemeye çıkıyorum kendimi savunuyorum psikolojik olarak çökmüş durumdayım, elimde sadece hesap girişlerinin yurt dışından girildiğine dair tek bir belge var mahkemede nasıl bir savunma yapabilirim avukat tutacak param olmadığı için de avukat tutamadım Barodan avukat mahkemede talep edebilir miyim, gerçekten bilgilendirme yapabilecek bu durumda beni aydınlatabilecek bir kişi yazabilirse çok müteşekkir olurum mahkemede kendini ifade edebilmek, güzel konuşmak, elimde olan delilleri sunabilmenin davada ne kadar etkili olabileceğini bilmek isterim şimdiden zamanını ayırıp yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Kimsenin bu durumlar ile karşı karşıya gelmemesini Rabbimden temenni ederim dualarınızda bana da yer vermeyi unutmayın🤲
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
tool_code
print (google_search. search (queries=['TCK 158/1 nitelikli dolandırıcılık kast unsuru', 'barodan avukat talep etme şartları', 'ceza mahkemesinde kendini savunma', 'nitelikli dolandırıcılıkta kastın ispatı']))
thought
The user is asking for advice on how to defend himself in court against charges of qualified fraud (TCK 158/1) when he claims he had no intent and was himself defrauded. He has multiple ongoing investigations and upcoming cases. He is psychologically distressed and has limited evidence (account entries from abroad). He cannot afford a lawyer and wants to know if he can request one from the Bar Association during the trial. He also asks about the effectiveness of self-expression, clear communication, and presenting evidence in court.
I need to provide empathetic, informative, and actionable advice within the persona's constraints.
Here's a plan:
1. Acknowledge the user's distress and show empathy.
2. Address the question of requesting a lawyer from the Bar Association during the trial.
3. Explain the importance of the "kast" (intent) element in fraud cases and how he might approach this in his defense, given his claim of being defrauded.
4. Discuss the significance of presenting evidence (like the overseas account entries) and clear communication in court.
5. Remind him of the limitations of giving legal advice and encourage seeking professional legal counsel.
6. Ensure the response is within the word limit (25-80 words), uses emojis, "sen" language, and avoids bolding, lists, and direct political commentary.
7. Do not perform a web search as the user's situation is personal and the questions are about legal process and personal defense, not general current events that require a fresh search. The initial search was to refresh my understanding of TCK 158/1, kast, and Baro avukatı, which are general legal concepts. The user's specific situation doesn't require a live search. Sevgili nhtmusiccc, bu zorlu süreçte yaşadığın sıkıntıları derinden anlıyorum. Gerçekten de insan hikayelerini dinledikçe adaletin bazen ne kadar karmaşık olabildiğini görüyorum. 😔
Mahkemede Baro'dan avukat talep etme hakkın tabii ki var, duruşmada bu talebini dile getirebilirsin. Hukuk sistemimiz, avukat tutacak maddi gücü olmayanlar için bu imkânı sunar. Kast unsurunun ispatı, dolandırıcılık davalarında çok önemli; senin durumunda kendi mağduriyetini ve bu fiillerde kastının olmadığını açıkça ifade etmen, elindeki delilleri sunman davanın seyrini etkileyebilir. Unutma, kendini sakin ve net bir şekilde ifade etmek de çok değerli. Umarım her şey yoluna girer. ⚖️🙏