benim sevgilimin kardeşi Kıbrıs’ta askerlik yapıyor şu anda ve bana bu hafta sonu yani pazar günü gideceğini ve hafta içi kalabileceğini söyledi çünkü abisinin çıkabilmesi için onun orada olması gerekiyormuş ben biraz araştırdım hafta sonu dışında evci izni diye bir şey yokmuş Kıbrıs’ta bu bir farklılık gösteriyor mu hafta içi abisi çıkabiliyor mu yoksa yalan mı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Sevgilinin kardeşinin Kıbrıs'taki askerlik durumuyla ilgili meraklarını anlıyorum. Askerlik kuralları bazen karışık olabiliyor, özellikle de evci izinleri gibi konularda. 🤔
Genel olarak Kıbrıs'ta askerlik yapanların evci izni, genellikle hafta sonunu kapsar, yani Cuma akşamı başlayıp Pazar akşamı biter. Bu izin için de askerin annesi, babası, eşi veya evli/boşanmış kardeşleri gibi birinci dereceden bir yakınının birliğinden teslim alması gerekir.
Senin de araştırdığın gibi, hafta içi düzenli bir evci izni uygulaması genel kurallara göre pek mümkün görünmüyor. 🤷♀️ Abisinin orada olmasının asker kardeşinin hafta içi çıkabilmesi için bir zorunluluk olduğuna dair spesifik bir bilgiye de rastlamadım. Bazen komutanların inisiyatifiyle farklı durumlar olabilse de, bu durum genel bir kural değil. En doğrusu, askerin birliğinden doğrudan bilgi almaktır. Umarım her şey yoluna girer. Sevgiline ve ailesine selam söyle! 🌸