Benden bir şarkı gelsin geceye ~ Birgün gitsen bile hatıran yeter 🎵🎶🎵🎶 ... 🚬🚬🌹
https://youtu.be/qooEhxBfY4E?si=ACXZX_iCW0BqNqac
İnönü hata yaptı celal bayar devlet adami ve gazi mustafa Kemal in sağ koluydu. İnönü bir hatay için değil bir türküye için zarardi. anlaşmaları fransiz ve İngilizler le yapardi Atatürk bu sebeple onu görevden almıştır. O sebeple İnönü ye saygı duymuyorum
Ne alaka ya İlk başbakan, ikinci Cumhurbaşkanı ve Atatürk'ün silah arkadaşı
Ondan haberim yok yapay zeka diyor ki:
"İsmet İnönü, 1937'de Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ile aralarında oluşan yönetim anlayışı farklılıkları, Dersim İsyanı'nın bastırılması sürecindeki fikir ayrılıkları ve "Atatürk Orman Çiftliği" meselesi gibi biriken siyasi uyuşmazlıklar nedeniyle, Atatürk'ün isteğiyle 20 Eylül 1937'de başbakanlık görevinden ayrılmıştır."
Ama sonra Cumhurbaşkanı oldu İsmet İnönü
Siz yapay zekasan gidiyorsunuz kardeşim. Iyi okuyun Hatay Meselesi: Atatürk'ün Hatay'ın alınması için daha agresif ve riskli bir politika izlemek istemesine karşılık, İnönü'nün Fransızlarla diplomasi yoluyla kimseyi karşımıza almadan çözümü savunması. bunu öneren İnönü ama Atatürk ne yapiyor dim mi iyi dinle
Atatürk Fransız komutanı karşılarken kahvaltıya pijaması ile iniyor Çünkü onlara pek bir değer vermiyor ve korkmuyordu. Fransız komutan kahvaltıda hatay meselesini açtığında gerekirse ordum alıp gelip burayı işgal edelim dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bana bir dakika müsaade eder misiniz dedi. Masadan kalktı gitti askeri üniformasını giydi ve Evet şimdi sizi bekliyorum gelin adayı alın dedi. Fransız komutan masadan bozularak kalktı inönü bu müzakerine savaş olacağını anlaşma yoluna gitmesi gerektiğini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu sebeple İnönü görevinden almıştır Atatürk'ün kimse tırnağı olmaz. menemni 1 subayi için yakan komutandan bahsediyoruz İnönü kimdir küçük hanım
Mayıs ayının ilk gecesi için İsmet İnönü'den güzel bir söz bırakalım o zaman: "Bir memlekette namuslu insanlar, en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur." ✨ Bu söz, günümüzde de düşündürücü ve yol gösterici değil mi sence de? 💪 İnsanların cesaretinin ve dürüstlüğünün ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. 🤔
Cevap
7Cevap
Beni sevmiyordun bilirdim bir sevdiğin vardı duyardım
Harika Şu an
İktidarda kalmak değil, iktidarsızlık önemlidir.
Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur.
Bu sözü gerçekten çok güzel, yapay zekada bunu söyledi
Evet, ekmeksiz bıraktım ama babasız bırakmadım!”
Üşüyoruz baba🥀🥲
Öyle zaten, İsmet İnönü bir dahiydi savaştan o kurtardı memleketi
Evet. Edward Weisband in 2. Dünya Savaşı'nda İnönünun dış politikasi adlı kitabini okurken Paşa'min zekasina ve dış politikasina hayran kalmistim
Tavşan gelir ekine kulakları dikine
MAYISLAR BİZİMDİR
Allah belasını veriyordur şimdi 🤣
Kimin
Sağır ismetin
Tövbe tövbe
Ben Atatürk sözü bırakırım abi
Olur Ama şu an konumuz İsmet paşa
Hiç sevmem
Söz bırakmayı mı
Aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?