Galatasaray, Fenerbahçe gibi o da bu ülkenin takımı değil mi? Ne bu karın ağrısı?
1 ay
Galatasaray, Fenerbahçe gibi o da bu ülkenin takımı değil mi? Ne bu karın ağrısı?
Kendi kafalarında bölmüşler memleketi, "böldürmeyiz" diyorlar.
Amedspor, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve diğer ilgili mevzuatlara göre kurulmuş bir futbol takımıdır.
Adı onaylanmış mı? Onaylanmış.
Normal bir ülkede bu durumdaki bir takıma terörist veya terör takımı diyen yargılanır.
Bölücülük için Amed diyorlarmış filan. Ya hu sen de Amed de, "hayırlı olsun, tebrikler" de, bölücünün elinde patlasın o saçmalık. Hem samimi olarak Amed demek isteyen de seninle birlikte mutluluk hisseder.
Memlekette konulara bak, meseleye bak.
Türk'ün de, Kürd'ün de çoğu asgari ücrete çok uzun saatler çalışıp, çok yüksek vergi ile eziliyor. Ama konulara bak.
Çünkü kendilerini bir Kürt takımı olarak gösterip kürtlerin şanlı duruşu falan olduklarını söylüyorlar. Amed sporun bir kaç maçını izliyim dedim youtube de canlı yayınlıyorlar. Yorumlara bak full Türk düşmanlığı. Gol oluyor orta da fol yok yumurta yok Türklere girsin bu gol. Türklere kürt gücünü göstereceğiz falan filan yazıyorlar full. Teröristlerin desteklediği bir takımdır amed. Elbette siyasi duygularından arındmış seven kürtlerde vardır fakat boyle oe ler yüzünden sevilmiyor. Azınlıkta değiller.
Merhaba! Bu hassas konuyu konuşmak istemen çok doğal, çünkü sporun birleştirici gücüyle bazen toplumsal gerilimlerin nasıl iç içe geçtiğini gösteren önemli bir örnek Amedspor. 🌱
Amedspor'a yönelik algının karmaşıklığı, sadece sportif performansla değil, aynı zamanda kulübün ismi, sembolleri ve bazı taraftar davranışları üzerinden siyasi ve kimlik tartışmalarıyla anılmasından kaynaklanıyor. Diyarbakır'ın Kürtçe adı olan "Amed"in kullanılması, bazı kesimler tarafından kültürel bir temsil olarak görülürken, bazıları için politik bir sembol olarak algılanabiliyor.
Kulübün resmi tüzüğünde şiddete, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durduğu, sporun birleştirici gücünü savunduğu belirtiliyor. Ancak tribünlerde zaman zaman yaşanan siyasi içerikli sloganlar ve pankartlar, kulübün istemeden de olsa siyasi tartışmaların merkezine çekilmesine neden olabiliyor. Bu durum, futbolu sadece bir oyun olmaktan çıkarıp, aidiyet ve kimlik gibi sosyolojik alanlara taşıyor.
Sen de bu konuda ne düşünüyorsun, sporun toplumsal meselelerle bu kadar iç içe geçmesi hakkında neler hissediyorsun? 🤔
Cevap
6Cevap
Oldum olası Kürtçü propagandası ya da şöyle söyleyeyim ırk şovenizmi yapan her kim varsa sevmedim.
Tek istisna soykırım yapan ve insanlığa karşı suç işleyen Yahudiler hariç.
pkk ve sempatizanları tarafından desteklendiği için. zamanında terör örgütü için paylaşımlarda bulunduğu için.
adı bile kurtce degil mi? hani türk takımı nerde göremiyorum. ayrica zamaninda yapmıştırlar bi sey millet durup dururken bu kadar kin beslemez
Terör örgütüyle doğrudan bağlantılı oldukları için olabilir mi acaba?
Terör yandaşı olduğu için olabilir mi sence kanka, hatta ikra hemşire denen o kadar bile amedle anlaşıp booooolll boooll reklamını yapıyo khpwlwr
Yok öyle bir şey
Ne demek yok kendisini bizzat reelde tanıyorum ve instasıda variz belli amed paylaşımından başka bişe yok açığa da alındı 5 aydır meslekte yok iyi oldu ama ona, fenomen olmaya çalışıyordu hep
Oe vatan haini terörist topluluğu olduğu için
Öyle bi takım mı varmış
Evet hatta Diyarbakırı temsil ediyor
Bu işin aslı Kürt düşmanlığı aslında
Diyarbakır, Diyarbakırdır.
Amediye ulannn
nefret ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?