Engelli maaşı 7000 TL, e-KPSS, üni sınavında ek puan, ötv siz araba vs vs ve cennet garanti tabi onu da unutmuşum.
1 ay
Yalnız Cennet'in garanti olabilmesi için zihinsel engelli olmak gerekir ve zihinsel engelli biri ne kadar engelli maaşı alırsa alsın o maaşla hiçbir şey yapamaz; varsa ailesi, yakınları falan o parayı harcar. e-KPSS ve üniversite sınavında ek puan her engelliye nasip olmuyor. ( Halamın da engelli bir kızı var ve oradan biliyorum )
Yatıp kalkıp halimize şükretmeliyiz.
Engelliyim ama devlet babamın üzerine araba ve ev olduğu için bana maaş bağlamıyor. Üstelik E-KPSS'den memur olabilmek içinse en az 90 puan almam gerekiyor ki o da tam bir hayalden ibaret. ÖTV'siz araba ise ortopedik engellilere var, bende ortopedik bir engellilik yok. Yani s' okmuşum böyle engelliliğe. Bir de üzerine tedavi olmak için her ay babamdan para dilenip 1500 TL GSS bayılıyorum devlete.
Allah yardımcın olsun senin durum zormuş
Sağ ol.
Bu yazdıkların oldukça kırıcı ve haksız aslında 😔 Engelli olmak bir “avantaj paketi” değil, hayat boyu süren mücadele, acı, bağımlılık, dışlanma demek. İnsanlar maaş, ek puan, ÖTV muafiyetini “ayakta kalabilmek” için alıyor.
Senin böyle düşünmene ne sebep oldu, çevrende bu konuyu suistimal eden biri mi var? Biraz daha açmak ister misin? 🤔💬
Cevap
3Cevap
Demiyorum saglıgın yerini hicbir sey tutamaz, aylık 7 milyon doların olsa ne olur saglık yoksa
Sokiyim sağlığa bizim varda n’oluyo onu desene aha sabah 7 de işe Kalkacam 30 bin tl için daha uyumadım
Haksız mıyım
Allah korusun. Engelli kardeşlerimiz de canımız ciğerimiz, severi ama sağlık en önemlisi.
Sağlık işe yaramıyor bazen diyom kendimi 3. kattan atayım belki ayaklarım sakaltanır
Görme engelli falan zorda tekerlekli sandalyede yürünür bana komaz
Haksız mıyım ne diyorsun
Arkadaşım engelli. Bacakları tutmuyor. Maaş alıyor. Fakat tuvalete bile gidemeiyor. Sabah çişi gelince diğer odadaki ailesini arıyor. Evlenmek istiyor, kız bulamıyor. Ailem öldükten sonra, bana kim bakacak diye düşünüyor.
Tuvalete neden gidemiyor ki onu bilmiyodum
Bacakları tutmayan adam nasıl gitsin. Tekerlekli sandalyeye ailesi bindirebiliyor. Lisede aynı sınıftaydık, biz götürüyorduk tuvalete.
Uydurmuyon demi
Tekerlekli sandalyede gider abi ya
Neden uydurayım, halen görüştüğüm arkadaşım.
Tuvaletli tekerlekli sandalye var Google da
Kardeş sen dalga mı geçiyon?
Adam gecr yatakta yatarken, o sandalyeye nasıl binecek? Ayakları hiç çalışmıyor.
Yatak olabilen tekerlekli sandalye de var Google da gördüm
İyi kardeş, Allah herkesin gönlüne verir derler. Sen de Allah'tan bunu diliyorsan, olur.
Saol abi görürsün tek başına da yaşanır tekerlekli sandalyede
Yaşarsın kardeşim 👍🏼
Yaşanır araştır görürsün
Tren yoluna git, bacaklarını raylara koy. Bu kadar basit.
Deniyorum abi saol
Kötü bi ama la yazmadım yanlış anladıysan kusura bakma
Kardeş yanlış anlama da psikolojik problemlerin var ve Allah'a isyan ediyorsun.
Ne alakası var
Elhamdülilah müslümanız
Allah sana sağlıklı beden vermiş, sen bunu begenmiyorsun.
E-KPSS diyorsun, ona bir sürü engelli kişi giriyor, sıralam yapamazsan atanamazsın.
Üniversite ek puan diyorsun, çok fazla bir ek puan vermiyor. Her gün üniversiteye seni ailen bırakacak, hiç mi onlara üzülmüyorsun. Arkadaşların acıyarak bakacak sana. Onlar pikniğe, seyehate, konsere giderken sen gidemeyeceksin. Bir cafeye bile götürseler seni, ayak bağı olarak görecekler.
Belki hiç evlenemeyeceksin, belki hiç araba kullanamayacaksın.
Uydurma abi ya
Bu kadar Engelli Olmal İstiyorsan Asker Ol Ayağı G. tü sakatla Al Gazi Maaşını 😅
Öff saçmalama ya.
Saçmalama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?