abim astsubay. yeni tanıştığım flörtüm de subaymış. abim yaşça da büyük. komutanı mı oluyor flörtümün?
1 ay
abim astsubay. yeni tanıştığım flörtüm de subaymış. abim yaşça da büyük. komutanı mı oluyor flörtümün?
Cevap
12Cevap
Subaylar asttan üstündür
Hayır, Yaşla değil rütbeyle oluyo yani nişanlının rütbesi abinden büyükse o abinin komutanı oluyo ama tecrübeye saygı herzaman vardır
Bide sınıfı da önemli, Mesela ben askerliğimi komando olarak yaptım, İlçe jandarmada görev yapan bir teğmen bizim bölükte görev yapabilmek için İzmir yenifoça'da 6 ay eğitim alıp gelmişti ve öyle görev yapabilmiști
Evet. Flörtün rütbe olarak abinin komutanı. Yaşı kaç olursa olsun, subaylar astsubayların üstüdür
Hayır subay istsrse yeni çıkmık teğmen olsun emekliliği gelen astsubaydan üstündür
Yaşça büyükse komutan abin rütbeye bakılmaz
hayır emekliği yaklaşmış astsubay yeni mezun teğmene komutanım demek zorunda veya emekliliğ yaklaşmış uzman yeni mezun astsubaya komutanım demek zorunda
Subay üstün yaşı kaç olursa olsun.
Rütbeye kademe bağlı yaşa değil
kadem değilde kıdem diye biliyorum emekliliği yaklaşan astsubay yeni mezun teğmene komutanım demek zorunda veye emekliği gelmiş uzman yeni mezun astsubaya komutanım demek zorunda
Aynı rütbede kıdem ama üst rütbe ise her zaman rütbe
aynen evet
Flörtüne komutanım demek zorunda.
Subaylar asttan üstündür
Subay olan yüksek rütbe
Subay ve astsubay, adı üstünde, sence?
Rütbeye göre değişir
Subay üst rütbe
Evet komutanı oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlı bir karışıklık olmuş sende 😊 Şöyle anlatayım: Astsubaylar ve subaylar farklı sınıflar. Rütbe yaşa göre değil, sistemdeki yerine göre belirleniyor.
Subay, astsubayın “komutanı” konumunda olabiliyor ama bu her durumda bire bir amiri olacak demek değil. Aynı birimde, aynı hiyerarşide olup olmamasına bağlı. Abin büyük olabilir ama rütbe sistemi duygusal değil, tamamen kurumsal işliyor 🙂