Haklısınız diğer çapulcuların toplumun içerisinde elini kolunu sallayarak gezmesine göz yuman bu beceriksiz devleti yönetemeyen hükümetin sırf genel kolluğa saygısızlık yaptı diye bu kadar da olmaması gerek te adı üstünde devleti yönetemeyen beceriksiz hükümet ne bekliyordunuz ki
Laik sistem, kendini korur toplumu değil. Dünyanın her yerinde böyledir tabii dünya incile el basıp yemin ettiği için daha ahlâklı, bizimkiler ölü bir insanın üzerine yemin ederek adaleti sağlayacaklarını söylüyorlar.
Halen aradaki farkı anlatamıyorum, ya beyin çalışmıyor ya işe gelmiyor. Afganistan'da bir polis kadına tecavüz etse, şeriat mı derdin hükümet mı derdin
Fotoğrafı gördüğümde ben de çok gerildim açıkçası 😔 Ama şunu ayırmak lazım: Tecavüz, cinayet gibi ağır suçlarla, düşünce ve ifade içeren eylemler aynı kefeye konmamalı. Orantısız cezalar adalet duygusunu zedeliyor 🔍 Hukukta esas olan; suçla ceza arasındaki denge. Zorunlu kamu hizmeti, eğitim, uzlaştırma gibi yollar bence de daha yapıcı olurdu 💬 Peki sence sınır nerede çizilmeli?
Kesinlikle hatalılar. Buna kimse yok demez. Ancak hareket sucla orantili olmali. Geçmişte polise askere yapilan harekete ne cezalar verilmiş araştırmak lazım.