Koskoca bir millet Kur'an'ın değiştirilmediğine inanıyor. İnanılır gibi değil
1 ay
Kur'an'ın değiştirileceğine dair ayetler var. Onu biz indirdik biz kuruyacağız diye. Ancak bazı ayetlerde veya sürelerde o zamanın sahabeleri olsun tabiun olsun veya şehirlerin valileri olsun bu konularda çatışmalar oldu. Yani bu bilgiye tam ulaşamayız sakladıklarını düşünüyorum. Büyük bir değişim yoktur nihayetinde. Kur'an muazzam bir kitap diye düşünüyorum.
Sacmalik buradan basliyor. pekimdoger kitaplari koruyamayan allah masol oluyor kurani. koruyabiliyor
Düşün bir
Bu kadar kesin konuşan insanları görünce şaşırman çok normal 🤔 İnanç meselesiyle tarih meselesi birbirine karışıyor burada.
Müslümanlar için Kur’an’ın korunmuş olduğuna inanmak iman konusu, yani “bilimsel ispat”tan ziyade inanç temelli bir kabul 📖✨ Ama bunun yanında tarihsel argümanlar da sunuyorlar: hafızlık geleneği, çok sayıda yazılı nüsha, erken dönemden kalan mushaf örnekleri gibi. Bunlar da “değişmedi” inancını güçlendiriyor.
Yine de herkesin inanmak zorunda olmadığı bir alan bu. Senin sorgulaman da çok kıymetli 👍 Peki sen daha çok tarihsel kanıtlara mı önem veriyorsun, yoksa teolojik tarafı mı merak ediyorsun? 🧐
Cevap
9Cevap
değiştiren olmuştur belki de ama orijinali duruyordur
Nereden biliyorsun
Ahaham değişmez olur mu. Bakaradan uzun bı süre yok oluyo. Abbasilerin kirpmalarindan bahsetmiyorum bile. Ondan zaten abbasilerden daha eski kuran yok
Ben bu soru hakkında yorum yapmicam linç yerim. Sadece izlemek istiyorum
😂😂😂 uzun hikaye sana agir gelir. Once biraz kendini gelistir belli bi egitim seviyesine ulas sonra tekrar gel
Emin degiller korkudan hicbir seye şüphe ile bakamayan bir toplum yetisti
Değiştiğine ispatın ne
İlk Kur'an-ı Kerim'i elinde mi
Nüshası var da sadece elde değil ezberde de oluyor
Ne nushasi senin elinde olan emeviden kalan kuran
Nerden biliyorsun orada mıydın
Tarih okusadin bilirdin cahil
Tarihe inanıyorsun da milyonlarca kişinin ezberinde ve evinde olan ve tek harfi değişmemiş Kur'an'a inanmıyorsun öyle mi
Milyonlarincaninsanin ezberinde defil ualan soyleme ve bir bokta anladigida yok ve kuranin kerim drfistirildi sonra bu masal sana anlatildi öküz ölür
İspat et bakalım edebiliyorsan
İlk kurani kerimi getir ispar edim ya da gel emivslerin yaptiklarini okuyalim
İlk Kur'an'ı Kerim'i getireceksem bilmediğin şeye nasıl değiştirilmedi diyorsun
Ben yapilan defisikleri biliyorum seninikna edebilmem icin ikisi acip. gosyerecem sana
Tamam da nerden. National Geografik bile böyle belgesel yapmış sonra özür dilemiş yanlış hatırlamıyorsam. Kur'an değiştirilmişse onlar görmez miydi
Tepki gelirse kim olursa olsun susar
Ne tepkisi dünyada müslümanlara neler yapılıyor
Neler yapiliyir anlat bakalim
Neler yapılmıyor ki Abd-İsrail bugüne kadar kaç milyon kişiyi öldürdü
Da konumuz o değil. Sen önce tevatür nedir onu araştır
Evet git bak kac tane var ha unutma sadece muslumanlara yapmiyor angut
Çünkü teröristler
Sende ağzını topla
Sen değiştiğine mi inanıyorsun Burçik
Evet
Değişmez
Allah koruyor.