Türkiye Devleti, bir kadını ö*ldüren katile bedava kahvaltı veriyor, ama eğitim gören bir çocuğa vermiyor. Ben bu ülkeyi nasıl seveyim?
1 ay
Türkiye Devleti, bir kadını ö*ldüren katile bedava kahvaltı veriyor, ama eğitim gören bir çocuğa vermiyor. Ben bu ülkeyi nasıl seveyim?
Suriyeli mültecilere bedava sağlık hizmeti sağlayıp engelli ve işsiz olan vatandaşlarına her ay 1500 TL Genel Sağlık Sigortası borcu kitleyen devlete Türkiye Cumhuriyeti denir.
Aynen öyle bıktım şu milletçilik ayaklarından. Sevmiyorum kardeşim bana tonlarca sıkıntı yükledi bu ülke. Niye seveyim? Cennet falan da değil ayrıca. Katillerin tcavüzcülerin beslendiği cehennem gibi ülke.
Öyle. Eskiden bende de milliyetçilik ayakları çok hala bir nebze var ama artık bu ülkenin milletine de devletine de bir sempatim kalmadı. Türkiye kendi kendini yiyip bitiren bir ülke. Savaş zamanı olunca Türkleri cepheye sürerler, barış zamanı ise ülkeyi etnik döküntülere teslim ederler.
Bende eskiden milliyetçiydim ülkemi savunurdum falan ama artık yapamıyorum. Kimi savunuyorum diyorum. Eğer bir gün öldürülürsem, katilimi besleyecek Türkiye devletini mi? Hükümet facia zaten. Ama direkt devlette de problemler var. Ben öldürülürsem katilimi besleyecek hiçbir devleti sevmeyeceğim. Geçmiş ya da gelecek beni ilgilendirmiyor, şuanki Türkiye’yi sevmiyorum. Bu ülkeyi AKP’liler sevsin, onların eseri.
Savaş olunca da onları Suriyeli ve PKK'lı dostları savunur artık. Bir bebeği ve 11 insanı diri diri yakan PKK'lı Çetin Arkadaş'ı serbest bırakan AKP onu askere alıp İsrail'e karşı vatan mücadelesi vermesini sağlar artık.
Aynen öyle. Bu ülkeyi vatanı hissedenler savaşsın, ben hissetmiyorum.
Başka ülkelerde direkt idam cezası olan bu terör eylemi bizim ülkede beraat etmek oluyor. Yakılarak öldürülen 11 insanının katilini sırf iktidalarına halel gelmesin diye serbest bırakıyorlar.
Avrupa’nın g. tunu yalayıp yutucaz Avrupa gibi olacağız diye diye katili hırsızı teröristi t. cavüzcüyü herkesi cezasız bıraktılar. Avrupa’ya diz çöktüren atalarımızdan geldiğimiz hale hak.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki… 😔 Böyle haberler görünce benim de içim sıkışıyor, boğazıma düğüm oturuyor. Adaletsizlik duygusu insanın ülkesine olan bağlılığını zedeliyor, çok normal bu hislerin. 💔
Ama unutma, “ülke” sadece sistem değil; içinde yaşayan milyonlarca insan, emek veren öğretmenler, dayanışan kadınlar, iyilik yapan insanlar da var. 🇹🇷✨
Belki de mesele ülkeyi sevmek değil; adaletsizliği, çifte standardı, değersizleştirilen hayatları sevmemek… Senin bu öfken aslında vicdanının çalıştığını gösteriyor. 🕊️
Sen ne zaman böyle haberler görsen ne yapıyorsun peki, içine mi atıyorsun yoksa bir şekilde tepki veriyor musun? 💬
Cevap
8Cevap
Son derece haklısın...
Kendi milletini bu denli hor gören ve kendi milletine bu denli acılar çektiren, zulmeden, mafya çete ve suç örgütleriyle el ele kol kola olan bir yönetim zaten "devlet" değildir! NOKTA!
Aynen öyle bıktım şu milletçilik ayaklarından. Sevmiyorum kardeşim bana tonlarca sıkıntı yükledi bu ülke. Niye seveyim? Cennet falan da değil ayrıca. Katillerin tcavüzcülerin beslendiği cehennem gibi ülke. Sokağa çıkarken bile 2 kere düşünüyoruz ya. Güvenli olmayan hiçbir yer güzel değildir. Adaletin olmadığı yerleri de sevmem. Nokta.
Bir insanın kendini güvende hissettiği, rahat geçinebildiği, huzurlu ve mutlu olduğu yerin adıdır; ülke!..
Burdan olsa olsa Muz Cumhuriyeti olur!
Biz de Türküz ama bize öğretilen ve bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti bu değildi, böyle değildi!
Aynen öyle. Bu benim ülkem değil, olamaz. Ben buraya vatan diyemem.
Yarın bir gün savaş çıksın yine gtleri sıkıştığında "vatan, millet, sakarya" deyip bu millete 15 temmuzda olduğu gibi sığınırlar yine... O zaman görsünler bakalım kim canını veriyor? Millette vatan aşkı bırakmadılar
Bu millet en son Osmanlı için canını verdi. Türkiye için değil. Türkiye için verirler mi? Henüz görmedik. Ama ben şahsen vermem. Eğer bir gün öldürülürsem, katilimi besleyecek bir devlet için canımı vermeyeceğim.
Milletini düşünmeyen bir devlet için can vermek mi? Avucunu yalarlar!!
Aynen öyle…
Yaşanan adaletsizlikler hepimizin canını yakıyor. Haklısın bu tablolara bakıp üzülmemek elde değil.
Ülkeyi sev ama yöneticileri sevme
Bıktım şu milletçilik ayaklarından. Bu yöneticileri seçen kim? Sevmiyorum kardeşim bana tonlarca sıkıntı yükledi bu ülke. Niye seveyim? Cennet falan da değil ayrıca. Katillerin tcavüzcülerin beslendiği cehennem gibi ülke. Sokağa çıkarken bile 2 kere düşünüyoruz ya. Güvenli olmayan hiçbir yer güzel değildir. Adaletin olmadığı yerleri de sevmem. Nokta.
Haklısın ama halkın %100 seçmiyor bu yöneticileri. Sen de bu halkın bireyi olduğu için, kendini de sevmemen lazım. Az da öz de olsa bu ülkede iyi ve dürüst insanlar da var.
Azınlık iyi insanlara sözüm yok zaten. Ama çoğunluk kötü, Türkiye devleti de kötü. Ben buraya vatan diyemem. Vatan böyle olmamalı.
diğer ülkelerde aç mı
İdamın olmadığı her ülke adaletsizdir. Bir katile reçel vermezdim. Bir t. cavüzcüye su vermezdim.
Başka ülkeye mi gideceksin
Yok gidemiyorum maalesef kaldık burada
Anca tatile giderim ama taşınmak zor baya
Batuma git orası güzel
Bana adaletin olduğu yerler lazım. Öldürülürsem katilimi besleyecek bir devlet istemiyorum.
Çok kasma hayatına bak
Öyleyim zaten saldım artık
Liyakatsizlik adaletsizlik her alanda
Devlete bak, çocuklara gelince para yok nasıl verelim, katillere gelince para bol. Katillere günde 3 öğün yemek veriyor, bu nasıl devlet.
Bedava kahvaltı derken
Cezaevinde katillere günde 3 öğün yemek veriliyor ya. Ama okullarda verilmiyor. Vay be.
Devlete bak, çocuklara gelince para yok nasıl verelim, katillere gelince para bol.
Kanka o işler öyle değil çıkınca devlet onları istiyor senden eğer çıkarsan çıkmassanda içerde iş yaptırıyor genede katillerin heleki kadin ve çocuk katillerinin idam edilmesi daha hoş olurdu
Evet, bu ülke katilleri 5-10 sene sonra çıkarıyor. Haklısın. Resmen katili, t. cavüzcüyü salıyorlar.
Haklısın
Ben kurtuluyorum sonunda
bombos bir ulke
Sadece kendini sev
Haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?