Belçika İçişleri Bakanı Bernard Quintin'in, her vatandaşın üç gün boyunca kendi kendine yetebileceği bir acil durum çantası hazırlaması çağrısı yapması sosyal medyada gündem oldu.

Belçika İçişleri Bakanı Bernard Quintin'in, her vatandaşın üç gün boyunca kendi kendine yetebileceği bir acil durum çantası hazırlaması çağrısı yapması sosyal medyada gündem oldu.
Adam kesinlikle haklı ve çok akıllı. Gelen kötü günler var, böyle zamanlar için hazırlıklı olmalı ama benim "meclisimizin sayın üyeleri, dışarıda yese bir kaç bin lira tutacak yemekleri hüpletirken, benim ekmekle karnını doyuran vatandaşım" ne yapacak, kendini o günlere nasıl hazırlayacak?
Ahaha aynen doğru dediniz 👍
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Geçenlerde benim arşiv kolilerinin arasına kaçmış, bir marketin broşürünü buldum, 2016 tarihli. 2,5 lt kola 2,5 TL. En arka sayfasında da, Toyota Corolla reklamı, sedan, ful artı full ve fiyat 56 bin lira. İyice balık hafızalı olduk :)
Çok güzel yakalamışsınız şurada sadece on yıl olmuş şimdi o zaman Toyota alınan parayla ancak birkaç aylık market alısverişi yapılır, Toyota ise milyonlarca lira, evet katılıyorum balık hafızalı olması için extra uğraşan da bir medya var zaten👍
sabah belçikanın kulaklarını çınlattık. araba ile giderken bu şarkı çalıyordu...
https://www.youtube.com/embed/oiKj0Z_XnjcŞarkının hikayesi şöyle : Stromae'nin "Papaoutai" (Baba, neredesin?) şarkısı, sanatçının 1994 Ruanda Soykırımı'nda ölen babasına duyduğu özlemi ve yokluğu anlatan son derece kişisel ve hüzünlü hikayesidir. Hareketli ritmine rağmen, hiç tanımadığı babasını arayan bir çocuğun çaresizliğini, cevapsız sorularını ve babasız büyüme travmasını işler.
Yaşı benim gibi yetenler, o dönemde hemen her akşam Ruanda'da Tutsilerle Hutuların iç savaşının ve birbirine soy kırım uyguladığının haberlerini hatırlayacaktır. Kıyasıya bir katliam.. her akşam şu kadar kişi öldü diye haberler bir süre devam etmişti. O dönemde liseliydim, yahu neyi paylaşamıyor bunlar gene mi ölüm derdim..
Konunun Belçika ile ilgisi nedir? Ruanda iç savaşını başlatan ülke biliniz hangisi? Eveettt.. Belçika tabii kiii.
Yapay zekadan kısa bir alıntı ile bitireyim. :
Ruanda İç Savaşı (1990-1994), kökleri Belçika sömürge dönemine (1916-1962) dayanan etnik ayrımcılık, Hutu ağırlıklı yönetimin Tutsilere karşı nefreti körüklemesi ve Ruanda Yurtsever Cephesi'nin (RPF) sürgünden dönüp iktidarı hedeflemesiyle çıktı. 6 Nisan 1994'te Hutu cumhurbaşkanının uçağının düşürülmesiyle savaş, 100 günde yaklaşık 1 milyon kişinin öldürüldüğü soykırıma dönüştü.
İç Savaşı Tetikleyen Ana Nedenler:
Sömürge Dönemi ve Etnik Yapaylaşma: Belçika, önceden daha akışkan olan sosyal sınıfları (Hutu/Tutsi) katı etnik kimliklere dönüştürdü ve Tutsi azınlığı Hutu çoğunluk üzerinde ayrıcalıklı kıldı.
Evet hergün tutsi hutu haberlerini gazetelerden dehşetle okuyorduk o yıllarda, malum internet çoklu haber kanalları falan olmadığından gazeteler temel haber kaynağıydı, daha sonra bu kouyla ilgili çokça da film izledim, özell, kle Otel Ruanda ve Köpekleri vurmayın olayı çok güzel anlatan ve çok da etkileyici filmlerdi, güzel bilgilendirmeydi 👌
🍀
Biz Türkler bence bu konuda çok yaratıcıyız, benim gözümün önüne hemen yorgan, battaniye, nevresim seti, ekmek, makarna, düdük, el feneri, radyo geliyor. 😅 Bunlara ek olarak içme suyu, konserve ve kuru gıdalar, ilk yardım seti, pil, powerbank, yedek kıyafet, yağmurluk, hijyen ürünleri, ıslak mendil, çakı veya çok amaçlı alet, maske, nakit para ve önemli belgelerin kopyaları da mutlaka olması gerekenler arasında.✨
Harika bir çanta olmuş 👍
Ahaha süper ama bravo aslında tam da sorunun sonradan aklıma gelen biçimine uygun bir cevap olmuş 😃👍
Benim çantam yok 😄
Öyle bir çanta hazırlasam şunlar olurdu;
Bravo valla tam acil durum çantası olmuş 😃👌
Evet, aslında hazırlamak lazım 😄 konservelerin son kullanma tarihi genelde 3-4 yıl oluyor. Tarihi yaklaştıkça yiyip, yerine yenisini almak lazım 😄
Bence çok mantıklı bir çağrı 😊 Türkiye’de de deprem gerçeği var, keşke herkesin hazır bir çantası olsa. Benim hayalimdeki çantada su, konserve, basit ilkyardım malzemeleri, powerbank, el feneri, yedek kıyafet, ıslak mendil ve önemli evrak fotokopileri olurdu 🎒 Sen böyle bir çanta hazırladın mı, yoksa hâlâ “yaparız bir gün” diyenlerden misin? 😅
Çantandakiler neler?
Fazla merak iyi değildir.
Cevap
7Cevap
Soruyu okurken şu geçti içimden
Bir onların gündem olan olaya bak, bir de bizim memlekette olanlara...
Aynen valla sjsj
hazırlık çantam yok
burada almanya'da onu birkaç senedir söylüyorlar, hatta üç günlük değil de yanlış hatırlamıyorsam bir iki haftalık erzaginiz tedariginiz olsun deniyor
Çanta hazırladın öyleyse 😃
Himmm... Şeeyy... 🙄🙄
🫣
biz hökmütimize güveniyoruz... zor gunde de destek cikar halkina 🙃
Evet valla oraya bile gelirler valla seni kurtarmaya 😃
Su para yiyecek olurdu yapay zeka döktürmüş ama siz üçle sınırlamişsiniz çanta degil bavul olsa sığdırirdim hepsini:)))
Ahahaha evet ya haklısınız acil durum çantası aceleye geldi maalesef😃
Evdeki deprem çantasında yok yok düdük fener battaniye anca bavul oldu o geldi aklima:))
Hey maşallah 😃
Benim çantamda su şişesi, 3 paket granül, küçük bir çorba, 5 dakikalık acil ilk yardım kiti, el feneri, taşınabilir şarj, el dezenfektanı, battaniye, birkaç kıyafet ve çöp torbası var. Bu kadar yeterli, üç gün için.
Bu avrupalilarda ne kadar kaygılı bir toplum... Ortadoğu'nun ucunda iki savaşın tam ortasında yaşayan Türkler bu kadar kaygı duymuyor belcikaya ne oluyorsa... düşmanı bile yok adamların
Acil durum çantam bile yok, spor çantam var olur mu sjsj
Hadi bakalım ne gelicek bunun arkasından bakalım
Bizimde deprem çantamız var
hazirlamadim ne gelecekse gelsin basima hazirlamayacagim
Git Çok yaşa o zmn
evet cok yasayacagim sen az yasa
Aslında biz üşendiğimiz için yapmıyoruz ama yapmamız lazım aslında
O çantayı yanından ayırmaman lazım yoksa anlamı yok
Bana kahve yeter shdjdjddj
Yara bandı aspirin var
Su , karton karton sigara
Bende öyle bir çanta yok