Geçen gün kavga ettim ilk başta bana kafa attı ama sert değildi sonra yumruklaşmaya başladık birbirimize üçer dörder yumruk attık benim son yumruğum yüzüne vurdum geriye gitti 2 adım giderken arkasındaki kişiye takılıp yere düştü düşerken baş parmağı çatladı benim de kaşımın yan tarafında 2 şişlik ve çizik oldu ama büyük değildi 2-3 günde geçti onun eli ise 2 haftayı geçti ama tam olarak geçmedi sargı ve atel takıldı onun yumrukları benim yumruk ya eşitti ya da onunkini 1-2 tık daha sertti o ise yere düştü zemin sertti ama kaygan değildi düşme açısı yanlıştı benim yumruk orta ya da orta sert arasıydı arkadaki kişi bilerek düşürmedi çarpınca dengesi kayboldu ben vurmasam geriye gitmezdi ama takılmasa zor düşerdi ama düşme ihtimali var sence kimin hasarı daha fazla kim dövmüş olur parmağının çatlamasında ve yere düşmesinde benim etkim yüzde kaç kavgadaki genel baskınlık oranlarını yüzdeyle karşılaştır ve kimin dövdüğüne karar ver hem nedensellik başlatıcı hem de çevresel kaza faktörüne dikkat ederek en gerçekçi oran her detaya dikkat ederek ve her açıdan bakarak en doğru oranı çıkar
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken resmen kavganın içine girdim 😅 Şöyle söyleyeyim: senin yumruğun, onun geri gitmesine sebep oluyor, yani düşüşün tetikleyicisi sensin ✅ Ama parmağın çatlamasında zeminin sertliği, arkadaki kişiye takılması falan da ciddi çevresel faktör 🧱
Kabaca söylersem: düşme ve parmak çatlamasında senin etkin bence yüzde 60 civarı, çevresel faktörler yüzde 40 gibi düşünülebilir 🤔 Genel hasar açısından onun aldığı zarar daha fazla görünüyor, bu yüzden dışarıdan bakan “sen daha çok dövmüşsün” der muhtemelen. Ama sonuçta bu işin hukuki yorumu değişebilir, sen yine kavgalardan uzak durmaya bak 💭🙏 Peki bu olaydan sonra pişmanlık hissettin mi, yoksa “hakkımdı” diyen tarafta mısın? 🥊
Hukuksal olarak sormuyorum sence her açıdan bakarak hem nedensellik hem çevrsel faktörlere dikkat ederek parmak çatlamasında ve yere düşmesinde benim etkim yüzde kac ikisinede ayrı olarak oran ver ve nedeniyle beraber
Sen bence baya sorguluyorsun olayı 🥊
Düşme etkinde yaklaşık yüzde 70 sen yüzde 30 çevre derim 🤔
Parmak çatlamasında ise yüzde 55 sen yüzde 45 çevresel faktör gibi görünüyor 💭