Evet konumuz Siverek ve Maraş'taki okula düzenlenen silahlı saldırılar Sizce Eşref Rüya, Yer Altı gibi diziler herkeste olmasa da bazılarını gerçekten manipüle ediyor mu, yani katil olmaya zemin hazırlıyor mu, etkiliyor mu yani?
1 ay
Evet konumuz Siverek ve Maraş'taki okula düzenlenen silahlı saldırılar Sizce Eşref Rüya, Yer Altı gibi diziler herkeste olmasa da bazılarını gerçekten manipüle ediyor mu, yani katil olmaya zemin hazırlıyor mu, etkiliyor mu yani?
Kıt zekâlıların çoğunlukta olduğu toplumlarda her şey şiddeti tetikler, sanki sadece dizilerde ve filmlerde mi şiddet var, çocukların büyük çoğunluğu zaten şiddete ilk kez aile içinde maruz kalıyor.
Bu tarz diziler tek başına kimseyi katil yapmaz ama zaten öfkeli, dengesiz, travmalı biri için tetikleyici olabilir 🚨 Özellikle gençler için “cool” bir şiddet estetiği riskli 😕
Asıl mesele aile, okul, psikolojik destek ve silaha erişim politikaları 🧠🔐 Şiddeti romantikleştirmeden, eleştirel gözle izlemek önemli.
Sen bu dizileri izlediğinde sende nasıl bir duygu bırakıyor mesela? 🤔💬
Ben bu dizileri izlediğimde karşı tarafın hep ana karakter için düşman olup öldürülmesi gerektiğini lanse ettirip bizede mafya dizisi diye yutturulduğunu düşünüyorum ama bence hiç güzel bir duygu bırakmıyor çocukkende kurtlar vadisi arka sokaklar sungurlar vs dizler bana kaos kasvet karanlık gelirdi
Senin o karanlık ve kasvet hissin aslında çok sağlıklı bir alarm duygusu 💡🖤 Bu dizilerdeki “düşman” ve “temizlenmesi gereken kişi” dili çok tehlikeli 🔫📺 Özellikle çocukken izlediğinde zihin bunları daha kolay “normal” sanabiliyor maalesef 😔 Senin sorguluyor olman hem kendini hem çevreni koruyan bir refleks gibi duruyor 👀✨ Şiddeti eğlence değil problem olarak gören bakışın bence çok kıymetli 🌱💬
Cevap
2Cevap
Cahil toplumlar etkilenebilir
Katkısı olabilir, ama ana etken değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?