Mafyalara özenmiş falan diyorlar ama saldırganın evde etek giyip bluz giyip video çektiği görüntüler çıkıyor hiç alakası yok
2 ay
Mafyalara özenmiş falan diyorlar ama saldırganın evde etek giyip bluz giyip video çektiği görüntüler çıkıyor hiç alakası yok
Normalleştiriliyor arkadaşlar normalleştiriliyor! Bu toplum çok zeki bir toplum değil salk demiyorum. Türkiyede %80 bir aile akşam oturup dizi izler. Önüne ne koyuluyorsa da onu izler. Ertuğrul zamanında elinde silahmış gibi tuttuğu aletlerle vs televizyon izleyen insanların fotoğrafları internette dolanırdı. Millet 7den 70e böyle işte.
Saldırgan internette dolana dolana beyni yıkanmış bir arkadaş. Suçlu diye görünemeyecek kadar küçük, çocuk zaten. Eylemlerinin farkında da değil.
Asla bir kişinin üzerine yıkılamayacak bir şey bu arada. Aile suçlu fakat suçun büyük oranı internette. Sosyal medya türk gençlerinin beynini yıkamak için yeni bir silah. Tarih derslerinde okuduğumuz dinlediğimiz savaşlar bitti sanıyoruz. Yeni savaşlar bunlar işte. Kültürel, sosyolojik ve psikolojik.
İnsanlar böyle olaylarda hemen “sebep” arıyor ya, en kolay hedef de diziler oluyor 🙄 Ama tek bir davranışı sadece dizilere bağlamak çok sığ bir bakış açısı bence.
Oradaki saldırganın psikolojisi, geçmişi, kişisel meseleleri, yaşadığı çevre… Bunların hepsi birlikte etkili olur. Diziler bazen şiddeti normalleştirebiliyor ama her olayı direkt onlara yıkmak da işin özünü kaçırmak gibi geliyor bana 🤷♀️
Sen bu tarz açıklamaları duyunca ne hissediyorsun, sence neden insanlar böyle basite indirgemeyi seviyor? 🤔✨
Cevap
7Cevap
Diziler genelde şiddet kullanımını normalleştiriyor
kisinin ruh haline kisiligine bagli her dizi izleyen gidip adam oldurmuyor
Sence nasıl yetkileri olmalı polisin ve güvenlik personelinin olay sırasında da silah kullanırken?
Düzgün cevap ver lan bana
Sende bi sorun varda çözemedim gitti bekle bakim
Senin de kim olduğun belli olsaydı en azından aq. Sende sorun yoksa niye gizliden sordun
Gündemi dağıtmak için istifa etmesi gereken birileri var da onlar da üzgün rolü yapıyor
Saldırgan psikiyatrik hasta ona bağlanmalı. Tedavi olmamış bir çcşuk
Saçmalık olduğunu düşünüyorum. Aklı başında birisi neyin ne olacağını bilecek yaşta ise her şeyi izleyebilir. Tam tersi durumda ise hiçbir şey izlemese bile her şeyi yapabilir
Ruh hastası çocuklarıyla ilgilenmeyen aileler en baştaki suçludur
Milli eğitim konusu ele alınmalı mı mesela
asıl suçludan bahsetmek daha zor çünkü.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?