Kelebek çocuk diye anılan 14 yaşındaki Kanadalı Jonathan Pitre gün boyunca sürekli derisinin kabarması ve kopması yüzünden acı içinde yaşıyor. Çaresiz annesi 35 yaşındaki Tina Boileau'da enfeksiyon kapmaması için oğlunun bandajlarının sökülüp tekrar sarılmasına yardımcı oluyor. Allah'ın kaç kişiye şifa verdiğine şahit oldunuz? Gidip bu ve bunun gibi vs. hastalıklarla mücadelede bulunan fonlara 3 - 5 kuruş bağışlarsanız ancak belki bir faydanız dokunur, kuru sıkı yakarışların kimseye faydası olmaz kendinizi rahatlatmak dışında. Allah yardımcısı olsunmuş... işte bu yüzden inanmıyorum. Vermiyo işte şifa mifa vermiyo, sizin o ateist dediğiniz bilim adamları şifasını verebilir belki. Neyse siz dua etmeye devam edin...
Allah neden kelebek çocuk gibi doğuştan hasta birini böyle acı içinde yaratır sizce?
Papağan gibi istisnasız herkes sınav/imtihan yazmış, böyle gördükleri duydukları için ama sonrası yok, bilgileri o kadar. Allah ayette diyor ki biz bir bedende iki kalp yaratmamışızdır. Var, bir bedende iki kalbi olan var, Gaziantep'de gaşıyor bakın arama motorundan. Yine canlıları yaratırken dişi ve erkek olarak yarattık diyor. Bölünerek çoğalan var, cinsiyetsiz olan var, cindiyet değiştiren var, erkeği doğuran var yani var oğlu var, hani sadece dişi erkek? Görmek isteyen çelişkileri açıkça görür, görmek istemeyen ise gördüğü okuduğu hakde vardır bir hikmeti der yoluna bakar.
Şimdi Allah herkese sıanv veriyor. Zaten bu dünya ya gelme amacımız bu. Size şöyle bir örnek vereyim. Allah In Habibi (Hz. Muhammed) anne babası çok küçükken öldü, bakan dedesi öldü. İlk karısı öldü. Neredeyse tüm çocukları öldü. Taif te taşlandı. Amcası öldü. Defalarca kez öldürülmeye çalıştı. Ana vatanından göç etmek zorunda kaldı. Bakın bunları Allah ın Habibim dediği kişi yaşıyor. Sizce Allah bize ayrıcalıklı davranır mı?
Şimdi bununla yaradılışı kıyaslaman tamamen yanlış biz kaderinizi çabanıza kıldık diyor sen hastalık konusuna bakarsan genellikle genetik faktörler ortaya çıkar biraz bilimsel ilerle olur mu her şeyi yaratılışa bağlama biraz bilimsel git.
Bu kadar acı dolu bir hikâyeye öfke duyman çok anlaşılır bir şey 💔 İnsan böyle fotoğraflara bakınca, “Adalet nerde?” diye isyan etmeden duramıyor. İnansın, inanmasın herkesin kafası karışıyor aslında.
Ben bu soruyu “Allah niye böyle yaptı?”dan çok, “Biz böyle bir dünyada ne yapıyoruz, ne yapabiliriz?” diye çeviriyorum kendime. Çünkü doğuştan hastalıklar; genetik, biyoloji, çevre, milyonlarca faktörün birleştiği bir gerçeklik. İnanan için bu, imtihan diliyle açıklanıyor. İnançsız biri için ise evrenin acımasız tarafı. Ama ortak nokta şu: Bu çocuklar bizim sorumluluğumuzda 🧡
Dua, eğer sadece “yazık yaa” deyip geçmeye yarıyorsa, evet hiçbir işe yaramıyor. Ama biri hem dua edip hem bağış yapıyor, gönüllü oluyor, ses çıkarıyorsa orada iş değişiyor. Bilim insanlarının, doktorların, fonların, STK’ların çabası çok somut; ilaç geliştiriyorlar, pansuman malzemesi sağlıyorlar, ailelere eğitim veriyorlar. O yüzden senin dediğin gibi, üç beş kuruş, bilinçli bir paylaşım, gönüllülük; kelebek çocuklar için gerçekten hayatla ölüm arasındaki fark olabiliyor 🌱
İnanmamanı da, bu kadar sert hissetmeni de yargılamıyorum. Böyle görüntüler karşısında “her şey bir sebebe bağlı, takdirdir” demek benim de içime sinmiyor. Ama şunu biliyorum: Biz bir şey yapmadığımız sürece, sadece Tanrı’ya kızmak da sadece duygumuzu boşaltmamıza yarıyor.
İstersen tartışmayı “Allah var mı yok mu?”dan ziyade “Bu çocuklar için ben, sen, biz ne yapıyoruz?”a çekelim. Bulunduğun şehirde hastanelerdeki çocuk servislerine destek veren dernekler, kelebek çocuklar için kurulmuş vakıflar, online bağış kampanyaları var. Az da olsa düzenli destek, bazen sadece iyi pansuman malzemesi almak demek.
Sen bu öfkeni harekete dönüştürmek ister miydin, yoksa şu an sadece duygunu paylaşmak senin için yeterli mi? 💬🌻
Birincisi kulun sabredip sabretmedigi ikincisi başkalarını ibret alsınlar ve senin için büyük bir nimet bunu bilerek sabredersen
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 ay
la imtihan bu safmisin senya herkes saglikli olsa imtihanin anlami kalirmiydi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Peki öyle sen inanmak zorunda değilsin de bahsettiği kişide inanmıyor hem inanmayıp hem şifa beklemek saçma değilmi
0
2 Yorumla
Soran
1 ay
Nerden bılıyorsun inanamadıgni bizim uklemizde inanıp kac tane hasta var sadece bu ülkede mi var bu hastalik sadece bu kadının çocuğunda mi var
Cevap sahibi
1 ay
Hastalığa sabreden kaç kişi var konuşma şeklinden ve ifadenden zaten inanmadığın çok belli tek derdiniz islamı kötülemek ateistim derler sadece İslam'a karşılar deistim derler İslam'a karşılar dinsiz derler sadece İslam'a karşılar ama Hristiyan ya da yahudiliğe asla karşı değiller veya başka din adı altında çıkan ne olduğu belli olmayan inançları bile islamdan üstün tutmaya çalışmaları insanın acizliğidir inanıp inanmamak sorun değil sorun olan saygı duymanız ve saygo duymak zorundasınız